Rødbedetatar er lækkert, nemt og og helt uden kød. Server som forret, eller nyd det i sandwich og buddha bowl. Serveret med russisk salat har du en en smagsbombe uden lige.
Bagte rødbeder: Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør en bageplade med bagepapir. Skræl rødbeder, skyl dem godt og skær dem i tern. Vend med olivenolie, friskkværnet peber og et drys salt. Bag i ca. 30 min. indtil let møre. Lad dem afkøle.
I foodprocesser eller minihakker: Kom bagte rødbeder, syltede rødløg, dild, dijon sennep, saft fra citron og kapers og puls det indtil en grov masse. Endelig ikke blend for meget. Det skal kun hakkes og stadig have bid.
Vend sammen: Kom rødbedetataren i skål og vend med æble i små tern og smag evt. til med salt og friskkværnet peber, men overdøv ikke. Den vil trække smag når den afkøler. Kom rødbedetataren på køl og lad den trække min. 1/2 time før servering.
Russisk salat:
Kogt rødbede + grøntsager: Kog rødbede, fjern skrællen og lad den afkøle. Snit bladselleri fint og skær syltet rødbede og æble i små tern. Sæt til side.
Dressing: Rør dressingen sammen ved at blande mayonnaise, yoghurt, agavesirup, citronsaft, peberrod, finthakket dild, salt og peber.
Vend sammen: Skær den kogte, afkølede rødbede i små tern og vend i dressingen sammen med bladselleri, syltet rødbede, æble og grofthakkede kapers. Smag til med peberrod for ekstra styrke og citron for syre. Kom salaten på køl og lad den trække min. 1/2 time før servering.
Server: Server rødbedetatar som forret med russisk salat, æbletern, syltet rødløg, peberrod, karse, kapers og rugbrødchips. Eller brug dem i bowls og madpakke.
Opbevaring: Rødbedetatar og russisk salat kan snildt laves i god tid. Begge holder 4-6 dage på køl.
Noter
Du kan lave lynsyltede rødløg hvis tiden er knap. Brug denne; Opskrift HER. Anvend appelsin i stedet for lime.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr