TIP: Jeg anbefaler meget der bruges friske krydderurter, særligt timian, da det fremhæver smagen og giver retten dens helt særlige karakter.
Gulerodspure
GULERODPURE: Skræl gulerod og skær i mindre stykker. Kom i en kasserolle med vand og kog dem indtil møre, klargør resterende grøntsager til din risotto imens guleroden damper. Når guleroden er mør, blendes den med olie, indtil du har en lind og glat pure. Sæt til side.
Gulerodsrisotto
RISOTTO: Start med at snitte løg fint og rive hvidløg. Hak dine friske krydderurter, klargør bouillon og riv parmesan fint. Varm en tykbundet gryde op til middelhøj varme med smør og tilsæt løg, hvidløg, rosmarin samt timian. Lad stege indtil løgene er møre, og det dufter herligt af krydderurter. Tilsæt risottoris og krydre med peber og salt. Vend rundt så risene optager mest mulig smag. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe. Skru ned til middel-lav varme og tilsæt grøntsagsbouillon lidt af gangen, imens risene optager væsken. Risottoen skal koge i ca. 25 min. Når alt væde er optaget, og dine ris er møre, tilsættes æblecidereddike, gulerodspure samt parmesan. Lad retten blive gennemvarm og smag til med syre, salt og peber og juster evt. tykkelsen med en smule ekstra grøntsagsbouillon hvis ønsket.
SERVER: Server gulerodsrisotto med syltede rødløg, frisk timian samt lidt ekstra parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr