KLARGØR: Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Vask græskar, skær top og bund af og halver det. Brug en stor ske til at udhule græskar for kerner og tråde.
BAG GRÆSKAR: Placer begge halvdele på bageplade med kødet ned af og stik et par huller i skallen så dampen kan komme ud. Bag 30-40 min indtil du nemt kan stikke en kniv igennem og græskaret er helt mørt. Forbered imens græskaret bager, ingredienserne til din dahl.
LAV GRÆSKARSAUCE: Når græskaret er klar og koldt nok til du kan arbejde med det, kommer du det i en kraftig blender sammen med boullion, soya, miso, sukker samt eddike og blender indtil saucen er glat og homogen. Sæt til side. *Vi skal gerne bruge ca. 600g græsar efter tilberedning.*Kan alternativt blendes med stavblender. Blot vær opmærksom på saucen bliver helt homogen og glat. Evt. udhul og blot brug kødet af græskaret.
Dahl
TILBERED: Opvarm en stor gryde til medium-høj varme med olie. Tilsæt finthakket løg og saúter indtil de bliver let brune og bløde. Tilsæt herefter fintrevet hvidløg og ingefær og lad det stege 1-2 min imens du rører rundt. Herefter tilsættes karrypasta samt krydderier, rist det ca. 30 sek. Tilsæt skyllede røde liner, græskarsauce, kokosmælk, skal og saft fra 1 lime samt peanutbutter. Lad det komme op og koge og skru derefter ned og lad det simre ca. 30 min. Rør gerne et par gange undervejs for at undgå linserne brænder fast.
Når dine linser er møre og klar smager du retten til med evt. ekstra salt, peber, sukker eller limesaft. Tilsæt til sidst den friske spinat og lade det varme med 2-3 min. indtil det falder sammen. *Tilsæt evt. ekstra grøntsagsbouillon hvis din ret bliver for tyk, det kan variere alt efter hvor stor dit græskar var.
SERVERING: Server retten med ønsket tilbehør og evt. ris for ekstra mæthed. Rester kan gemmes på køl 3-4 dage eller fryses ned op til 2-3 måned.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr