Dræn din tofu: For overskydende vand og skyl den herefter kort under koldt vand. Afhængig af din tofu kan du lægge den i pres mellem 2 viskestykker med en pande over i ca. 15 min, således det overskydende vand bliver presset ud. Dette afhænger meget af mærket.
Lav marinaden: Bland alle ingredienser sammen i en skål. Er du vild med hvidløg kan du tilsætte dette. Skær din tofu ud i ønsket størrelse og vend dem forsigtigt i marinaden. Du kan evt. komme dem i frysepose og vende det hele godt rundt. Lad tofuen marinere ca. 30 min. eller natten over. Hvis du vil bage din tofu forvarmes ovnen til 200° varmluft. Forbered imens ingredienserne til din poke bowl.
Tilbered din tofu i ovn: Klargør bageplade med bagepapir og læg din tofu herpå. Lad overskydende marinade blive i skålen. Giv dem først 10 min i ovnen. Vend dem og giv yderligere 10 min. Ønsker du her lidt ekstra sprødhed kan du give 1-2 min med grillfunktion.
Tilbered tofu på pande: Varm en god pande op til middel-høj varme med lidt olie. Kom tofustykkerne på, lad overskydende marinade blive i skålen. Steg dem nu sprøde på alle sider.
Poke bowl:
Forbered: Kog quinoa, finsnit spidskål, skær agurk i tynde skiver og optø edamamebønner. Blancher slikærter og kog rødbeder og lad afkøle, skær herefter i tern. De kan også rives groft i rå form. Forbered hummus samt dressing. Alt dette kan snildt gøres i god tid eller dagen før.
Saml dine skåle: Fordel quinoa og grøntsager i 3 skåle + den færdig tilberedte tofu.Top med syltet ingefær, tangsalat, avocado og sesamfrø.Server med hummus, dressing samt ekstra limebåde ved siden af.
Note: Husk mine mængder er vejledende. Vi er alle forskellige, så måske denne portion rækker til 2 eller 4 personer med ekstra tilbehør. Lav gerne ekstra grøntsager, quinoa og tofu. Du kan snildt gemme rester og tage med på madpakke dagen efter.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr