Pandekage kage med lemoncurd og hvid chokoladeskum er en skøn dessert der vil imponere store og små og smager skønt. Fyldet kan varieres og pandekagerne laves gerne dagen før.
NOTE VEGANSK: Ønsker du at lave kagen helt vegansk læs da mine råd til hvilke produkter jeg anbefaler i afsnittet længere nede i indlægget. DAGEN FØR: Pandekagerne kan med fordel steges dagen før, da de skal være kolde når kagen samles. Hvid chokolade creme kan med fordel laves dagen forinden.
FORBERED: Start med at smelte smørret på den pande du ønsker at lave pandekager på og sæt til side. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med 1 spsk. af sukkeret så kornene fordeles. I skål bland hvedemel, bagepulver, nip salt, hjemmelavet vaniljesukker samt resterende sukker. Pisk let rundt så blandingen er jævn. Tilsæt skal fra ½ citron samt kardemomme.*Citronskal og kardemomme kan udelades men gør dine pandekager super lækre og friske.
KLARGØR DEJ: Tilsæt nu øl og herefter mælk lidt af gangen, pisk godt så du undgår klumper i dejen. Tilføj herefter, i tynd stråle, dit smeltede smør i dejen, imens du pisker forsigtigt. Dejen vil være tynd, det er helt perfekt. Stil dejen på køl ca. 30 min. gerne længere.
PANDEKAGER: Varm en pandekagepande op til medium varme og vent til den er helt varm før du begynder. Har du en slip-let pandekage pande er dette at forestrække. Tilføj nu ca. ¾-1 dl dej til panden, afhængig af hvor stor din pande er. Fordel dejen jævnt ved at tippe panden rundt i cirkler. Lad pandekagen stege til den er fast på toppen og begynder at slippe. Vend den rundt og steg færdig. Fortsæt med resten af dejen. Drys gerne lidt sukker på hver pandekage i stakken inden du kommer den næste ovenpå så de ikke klistrer sammen.*Lad dem afkøl helt inden de bruges til kagen.
HVID CHOKOLADE CREME: Hak hvid chokolade fint og kom i varmefast skål. Bring 1 dl af fløden + citronsaft til kogepunktet, og hæld over den hvide chokolade. Lad stå 1 min. og rør herefter med dejskaber fra midten og bliv ved indtil al chokoladen er smeltet og cremen samler sig. Afhængig af chokolademærke kan den skille lidt. Stavblend og sæt herefter på køl indtil hel kold.Når din hvide chokolade fløde er afkølet tilsætter du resten af fløden og pisker på røremaskine eller med elpisker indtil den er fluffy og sætter sig. Dette kan tage 5-10 min. Sæt gerne cremen på køl ca. 1-2 timer. Du kan bruge den direkte, men den er ikke hel ligeså stabil.
SAMLING: Sæt en Ø20-springform på ønsket fad til servering uden bund i og fordel fire pandekager over, så halvdelen er nede i formen. Luk bunden med en pandekage.Fordel først 1-2 spsk lemoncurd herefter 1/5 del af cremen samt blåbær. Luk med en pandekage. Gentag processen yderligere tre gange og luk med en pandekage. Luk de 4 første pandekager op over toppen, så kagen lukkes. Pynt med resterende creme, bær og pynt efter ønske. Sæt kagen på køl indtil servering. Kagen er bedst dagen den laves.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr