Nem vegetarisk wok med kokosmælk, grøntsager og perfekt spicyness. Skøn som vegetarisk hverdagsaftensmad som både mætter og smager skønt. Server med ris eller nudler og et dusk koriander.
4,5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
3spskolie
1stkløg
3fedhvidløg
½-1stkrød chili
1,5spskfriskrevet ingefær
40grød karrypasta
2stkgulerødder
1stksquash
1stkrød peberfrugt
250gedamamebønner
1dåsekokosmælk
1stklime
2spsksojasauce
1spskmangochutney
3stkfrosne limeblade
Tilbehør
Ris
Koriander
Saltede nødder
Tilberedelse
KLARGØR RÅVARER: Start med at forberede alle ingredienser. Snit løg og chili fint og riv hvidløg samt ingefær fint. Vej karrypasta af i seperat skål. Skær gulerod i skiver, squash skæres halt over og herefter i skiver, peberfrugt skæres i tynde strimler.
TILBERED WOK RET: Varm en stor pande (eller wok hvis man ejer en) op til middel-høj varme og tilsæt 2 spsk olie. Svits løg, hvidløg, chili samt ingefær et par minutter og tilføj herefter karrypasta sammen med den sidste spsk. olie. Svits med 1 minut og sku herefter op til høj varme og tilsæt gulerødder, squash og peberfrugt på panden. Svits ca. 5 min. indtil grøntsagerne falder let sammen og har fået lidt stegeskorpe, kom herefter edamamebønner ved og steg med yderligere 2-3 min.
Når grøntsager og edamamebønner har fået lidt farve tilsættes kokosmælk, saften fra 1 lime, sojasauce, mangochutney samt frosne limeblade. Kom op og koge og skru herefter ned og lad din wok ret simre ca. 15 minutter indtil dine grøntsager er let møre men stadig har bid. Smag til med salt, evt. lidt sukker hvis den er for stærk eller æblecidereddike hvis den mangler syre.
SERVERING: Server vegetar wok med ris, frisk koriander og saltede nødder. Wokretten kan gemmes på køl op til 3 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr