Cremet vegetarisk panang curry med grøntsager, kokosmælk og tofu. Nem og hurtig asiatisk ret som hele familien vil elske. Du kan bruge den klassiske panang karrypasta eller erstatte med en rød. Uanset smager vegetar panang himmelsk.
KLARGØR TOFU: Start med at presse tofu fri for overskydende væde. Dette gøres nemmeste ved at vikle din tofu ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en tung gryde eller bøger. Lad presse 15 min. Når tofuen er klar, skæres den i store tern. Sæt til side.
FORBERED RÅVARER: Hak løg fint og riv hvidløg samt ingefær. Panang curry vejes af i lille skål. Butternut squash skæres midt over, kerner fjernes og den skæres i mundrette tern. Squash skæres midt over og herefter i halve, peberfrugt i strimler og slikærter skylles i sigte. Forbered bouillon og find dine øvrige ingredienser frem.
TILBERED PANANG: Varm en stor tykbundet gryde op til middel-høj varme og tilsæt sesamolie. Tilsæt løg, hvidløg samt ingefær og lad det falde sammen og blive blødt. Tilsæt herefter panangcurry og svits det kort af inden du tilsætter miso, soja samt skallen og saften fra 1 lime. Rør sundt og sørg for miso er blød og opløses inden du tilsætter frosne limeblade, tahin, kokosmælk og bouillon. Lad retten komme op og simre og tilsæt herefter butternut squash, squash og peberfrugt. Lad retten småkoge 20 min. eller indtil butternut squash er mør. Smag til med sukker, salt, peber og æblecidereddike for syre. Imens retten simre tilbereder vi tofu.
STEG TOFU: Varm en pande op til høj varme og tilsæt 1 spsk smør + 1 spsk ristet sesamolie. Steg din tofu hårdt af på de fleste sider 2-3 min hvert sted, så vi opnår mest mulig stegeskorpe. Når din tofu er færdigstegt tilsætter du til retten sammen med slikærter og lader det hele varme igennem 5-10 min.
SERVERING: Nyd din smagfulde panang curry med kogte ris, friske krydderurter og ekstra lime.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr