Vegetarisk gullash er fuld af grøntsager, smag og minder om klassikeren men er uden kød. Skøn vegetarisk gryderet til hverdag serveret med kartoffelmos, ris eller groft brød til.
5 fra 7 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse1 timet
Ingredients
30gsmør
400gsvampe
1stkløg
1stkporre
2fedhvidløg
60gsoltørrede tomater i olie
2stkgulerod
1stkpeberfrugt
300gkartofler
50gtomatpure
1spskpaprika
1tskrøget paprika
1tskspidskommen
½tskmuskatnød
2stklaurbærblad
1spskhvedemel
7-8dlgrøntsagsbouillon
2tsksukker
2tskæblecidereddike
1dlmadfløde
1spsktahin
1dåsesorte bønner
Salt, peber
Tilberedelse
KLARGØR GRØNTSAGER: Start med at klargøre dine grøntsager så de er lige til at bruge senere. Rens svampe og skær nogle i skiver, lad andre være hele, kvarte mm. Der må meget gerne være variation. Sæt til side.Skær løg halt over og herefter i tynde skiver. Rens porre og skær i tynde skiver. Fintsnit hvidløg og sæt alle 3 samlet til side. Skær gulerod og peberfrugt i tynde skiver og kartofler i små mundrette tern. Soltørrede tomater hakkes.
FORBERED KRYDDERIER: I en lille skål bland hvedemel, paprika, røget paprika, spidskommen, muskatnød, laurbær, 1 tsk. salt samt friskkværnet peber. Forbered bouillon og vej din tomatpure af.
TILBERED GULLASH: Varm en stor tykbundet gryde op til høj varme og smelt halvdelen af smørret. Tilsæt halvdelen af dine svampe og steg indtil ALT vandet er fordampet og du kan høre de begynder at knitre = svitse = smag. Kom i skål og fortsæt med den sidste halvdel. Kom ligeledes i skål. Sæt gryden tilbage på blusset og sku ned til middel-høj varme og smelt resten af smørret. Tilsæt herefter løg, porre og hvidløg og steg indtil det falder sammen og bliver blødt. Tilsæt herefter soltørrede tomater, gulerod, peberfrugt og kartofler. Lad det hele stege indtil det begynder at falde sammen.
Kom svampene tilbage i gryden sammen med tomatpure og vend godt rundt. Tilsæt nu din mel-krydderi-blanding og vend rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon, start med 7 dl., sukker og eddike og rør rundt indtil alt er fordelt og du ikke kan ænse melklumper mere. Kom gryden i kog, skru ned og lad simre ca. 1 time. Gerne længere hvis du har tiden. Tilsæt mere bouillon hvis du synes den mangler væde.
SMAG TIL: Når gryden har færdigsimret tilsætter du madfløde, tahin samt en dåse drænet sorte bønner. Lad retten varme igennem og smag til med salt, peber, sukker og eddike indtil du står med en dejlig balance.
SERVERING: Server vegetarisk gullash alene med brød eller nyd med ris eller kartoffelmos. Rester kan gemmes på køl op til 3-4 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr