Vegetar bolognese med tofu er fyldig, smagfuld, rig på grøntsager og protein fra tofu. Bolognesen der vil overraske, tilfredsstille og imponere med dets kødlignende tekstur og umamirige sauce. Kan fryses, nydes med pasta eller bruges i lasagne.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredienser
Bagt tofu
400gfast tofu
45golivenolie
20gtomatpure
30gbalsamico
20gsoja
2tskbrun farin
½tskrøget paprika
1,5tskbasilikum
1tsktimian
½tsksalt
Friskkværnet peber
Bolognese
200gchampignon
2spsksmør
100gløg
100gbladselleri
100ggulerod
3fedhvidløg
50gtomatpure
1tskoregano
1tsktimian
½tskrøget paprika
1,5 dl rødvin
2stklaurbærblad
500gpassata
2dlgrøntsagsbouillon
1-2tsksukker
1dlsødmælk
Salt, peber
Tilbehør
Pasta
Parmesan
Frisk timian, basilikum
Tilberedelse
Bagt tofu
PRES TOFU: Start med at presse tofu fri for overskydende væde. Dette gøres nemmeste ved at vikle din tofu ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en tung gryde eller bøger. Lad presse 15 min. Forbered imens din marinade og forvarm ovnen til 200° varmluft.
MARINER OG BAG TOFU: Rør marinade sammen ved at blande resterende ingredienser og smag til med peber. Når din tofu er klar brækkes/smuldres den i stykker, hellere lidt større end for små. Tofu vendes med marinade indtil alt er dækket og placeres på bageplade med bagepapir. Bag først 20 min. tag ud og vend forsigtigt, men godt rundt, bag herefter 5-10 min igen indtil sprøde og lækre. Forbered imens saucen.
Bolognese
FORBERED GRØNTSAGER: Start med at hakke champignon i små tern, kan evt. gøres i foodprocessor, blot vær opværksom på der stadig er struktur. Hak løg, bladselleri og gulerod i helt små tern og kom samlet i skål. Riv hvidløget og kom i seperat skål, sæt til til side.
TILBERED SAUCE: Varm en tykbundet gryde op til høj varme. Steg svampene HELT fri for væde imens du rører løbende. Dette kan tage 10 min. og er vigtigt! De er klar når du kan se de tager farve og der ikke længere fordampes vand.Skru ned til middel-høj varme og smelt smør, tilsæt derefter løg, bladselleri og gulerod. Svits godt i ca. 10-15 min imens du rører undervejs, de skal falde sammen og blive let bløde. Tilsæt hvidløg, tomatpure samt krydderier til gryden og rør godt rundt så tomatpureren svitses af. Tilsæt rødvin og lad alkoholen fordampe. Tilsæt herefter laurbær, passata og bouillon. Bring retten i kog og lad saucen simre 15 min. Tilsæt herefter sødmælk og lad simre indtil din tofu er klar.
SAMLING AF BOLOGNESE: Tilsæt din bagte tofu til saucen og lad det simre mindst 10 min. gerne længere. Jo mere den simre, des mere smag. Smag til med salt, peber, sukker og evt. lidt æblecidereddike for syre. Nyd til pasta med parmesan eller brug en en hjemmelavet lasagne.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr