Veganske hveder er bløde, let søde og krydret med aromatisk kardemomme. Kan nydes nybagte eller ristet dagen efter smurt med koldt smør.
4,8 fra 6 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12stk
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
Hævetid2 timert
I alt2 timert30 minuttermin
Ingredienser
200gsoyamælk
25ggær
50grørsukker
100gaquafaba
1tskflagesalt
2tskhel kardemomme
100gsigtet speltmel
400ghvedemel
100gvegansk smørblok
Tilberedelse
Kom mælk, gær og sukker i røreskål og kør indtil opløst. Tilsæt aquafaba. Tilsæt herefter sigtet speltmel, hvedemel, salt og kardemomme. Kør ved lav hastighed indtil dejen er samlet.
Tilsæt blødt smør i tern og skru op til middel hastighed og kør yderligere ca. 5 min. Skru op til middel-høj hastighed og kør indtil dejen slipper skålens kanter, er skinnende og elastisk. Det tager ca. 5-7 min. Du skal samlet køre ca. 10-12 min på røremaskine. Er du i tvivl kan du lave glutentesten ved at trække i et stykke dej og se om dejen er skinnende og elastisk.
Dæk skålen med husholdningsfilm + viskestykke og lad den hæve ved stuetemperatur ca. 1 time.
Kom dejen ud på let meldrysset bord og del i 12 stk. der vejer ca. 80g. Form og spænd bollerne ved at tage siderne og folde ind under bollen. Dette gør du står med en blank overflade der ikke vil sprække under bagning. Kom i klargjort form med bagepapir hvor foldningen er nedad. Kom et let fugtigt klæde over og lad bollerne efterhæve 45-60 min.
Forvarm ovnen til 220° alm. over/undervarme og bag hvederne 12-15 min indtil gyldne. Lad dem afkøle på rist. Nydes lune eller ristet dagen efter.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr