Hjemmebagte sprøde veganske brunkager som smager og dufter af julens krydderier. De er nemme at bage og dejen kan opbevares på frys så i kan nyde friskbagte brunkager hele december. Den skønneste julesmåkage der emmer af hygge.
5 fra 7 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 160stk
Forberedelse4 timert
Tilberedelse10 minuttermin
I alt4 timert10 minuttermin
Ingredients
250gsmørblok
125grørsukker
125gkokossukker
125gahormsirup
2tskpotaske
1,5spskkoldt vand
2tskkanel
1tskkardemomme
1tsknellike
½tskingefær
1stkappelsin
500ghvedemel
50gmandelmel
50gmandler
30ghele pistacienødder
Tilberedelse
Vej smør, sukker samt sirup af og smelt det sammen ved middelvarme i gryde.TIP: Du kan erstatte kokossukker med rørsukker.
Tag gryden af varmen og lad massen køle HELT ned før du fortsætter. Vigtigt massen ikke er for varm før resten tilsættes da dette gør dejen ikke vil samles.
Rør potaske sammen med koldt vand, indtil opløst og vandet igen er klart.
Vej 2 slags mel af og bland sammen med krydderier. Hak mandlerne groft.
Når smør/sukker blandingen er klar tilsættes potaske, revet appelsinskal, mel, krydderier, mandler samt pistacienødder.
Dejen samler sig og når muligt bruges hænder til at samle dejen færdig. Overføres til bordplade hvor dejen deles i 2 og formes til aflange ruller.
Rul dem stramt i bagepapir så de holder formen. Dejen kan være lidt blød, men vil størkne op på køl. Køl evt. dejen lidt i skål inden den formes, hvis den er for blød at arbejde med. Undgå helst at tilsætte yderligere mel.
Afslut gerne med at rulle husholdningsfilm rundt om bagepapiret inden den kommes på køl. Køl rullerne min. 4 timer inden bagning. Frys evt. halvdejen i frostegnet pose.
Tænd ovnen på 175° varmluft og beklæd 2 bageplader med bagepapir.
Skær tynde skiver af dejen og placer dem på bagepladen. Jeg havde 5 X 4 brunkager på hver plade.
Bag brunkagerne 8-10 min. Hold øje da alle ovne er forskellige. Brunkagerne vil være let mørke i kanten.
Afkøles på rist hvor de bliver hel sprøde.
Noter
*Har du ikke mandelmel kan du erstatte med mere hvedemel. Blot vær opmærksom på konsistensen. Du skal kunne samle og rulle den.**Kan erstattes med flere mandler eller anden nød.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr