Cremet vegansk risalamande er en skøn dessert, nem at lave og smager forrygende. Nyd som hverdagsdessert, til jule- aften eller frokost.
4,8 fra 5 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse45 minuttermin
I alt45 minuttermin
Ingredients
Risalamande
1dlvand
90ggrødris
2,5dlmandelmælk
2,5dlrismælk
1stangvanilje
30grørsukker
1knspsalt
2-2,5dlvegansk piskefløde
2tskcitronsaft
¼stkcitron
Evt. 50gmandler
Kirsebærsauce
Kanelbagte nødder
60gmandler
40gpekannødder
30gvalnødder
1spskkokossukker
½tskkanel
1knspsalt
⅛tskmuskatnød
1spskahornsirup
Tilberedelse
Sød risengrød:
Start med at flæk vaniljestang, tag kornene ud og mas med 1 spsk. af sukkeret på skærebræt. Husk at gem vaniljestangen.
Kog vand op i tykbundet gryde og tilsæt ris. Lad dem koge med i 2-3 min. Tilsæt herefter mandelmælk, rismælk, vaniljesukker, det resterende sukker samt vaniljestang. Lad grøden komme i kog. Skru ned og lad simre uden låg i 30-40 min. indtil cremet. *Husk at rør i grøden jævnligt på risene ikke brænder på. Dette sker dog sjældent med plantemælk.
Smag grøden til med meget lille nip salt og stil herefter på køl. Grøden skal være kold før du fortsætter. Dette kan med fordel gøres dagen før.
Risalamande
Ønsker du hakkede mandler i din grød, klargøres de ved at hælde kogende vand over, lad stå ca. 15 min. og herefter smutte hinderne af. Hak dem herefter og sæt til side.*HUSK at gem en hel mandel. Laver du risalamande uden mandler, smuttes der blot 1 hel mandel til at komme i grøden senere.
Kom 2,5 dl fløde, citronsaft- og skal fra ¼ citron i stor skål. Pisk indtil luftig og cremet. Dette kan tage 5-10 min. ved plantebaseret piskefløde. Vigtigt du pisker længe nok vs. almindelig fløde da din fløde ellers vil falde sammen når du vender det med risengrøden. Du kan ikke overpiske vegansk fløde. *Citronsaft stabiliserer vegansk fløde, så udelad helst ikke. Du kan udelade citronskal men det giver en eminent smag og modspil det det søde.
Start med forsigtigt at vende ca. ¼ del af fløden i den kolde grød, rør rundt til fordelt. Forsigtigt vendes resten af fløden i lidt af gangen indtil rette konsistens opnåes. Jeg har skrevet 2-2,5 dl da det er meget individuelt hvor fast vi ønsker vores risalamande. Jeg vendte 2,5 dl pisket fløde i.Ønsker du mandler i grøden, vendes de i. Sæt på køl indtil servering, gerne et par timer så den når at samle smag.
Gem den hele mandel i grøden, server med kirsebærsauce og kanelristede nødder.
Kanelristede nødder
Start med at tænde ovnen på 150° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
I skål kom mandler, pekannødder, valnødder, kokossukker og krydderier. Vend godt rundt. Tilsæt ahornsirup og vend godt rundt indtil fordelt. Fordel nødderne på bageplade og bag dem ca. 15 min. Vend nødderne efter 10 min. Nødderne er færdige når de er gyldne og dufter. Lad dem afkøle helt på pladen, de bliver helt sprøde ved afkøling. Opbevar i lufttæt beholder eller glas.
Server kanelristede nødder til risalamande, brug som snack, ovenpå yoghurt, grød eller i kager.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr