Klassisk vegansk jordbærtærte med mørdej, mazarinbund, hjemmelavet vaniljecreme og jordbær. Sommerens ultimative dessert som alle kender og elsker.
5 fra 6 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1tærte
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredients
Mørdejsbund
125ghvedemel
30gmandelmel
50gflormelis
1nipsalt
½tskbagepulver
75gvegansk smør
20-25gkold vand
Mazarinmasse
150gmarcipan
100gsukker
50gvegansk smør
40gplantemælk
30ghvedemel
15gmajsstivelse
½tskbagepulver
½stkcitron
Vaniljecreme
200gmandelmælk
50gvegansk piskefløde
30grørsukker
1stkvaniljestang
1nipsalt
1nipgurkemeje
20gmajsstivelse
10gkartoffelmel
1dlvegansk piskefløde(til piskning)
1tskcitronsaft
Topping
80gmørk chokolade
300gjordbær
Tilberedelse
Mørdejsbund
Bland hvedemel, mandelmel, flormelis, bagepulver og salt i en skål. Skær kold smør i tern og smuldre det i melet så smørret er findelt. Tilsæt vand, start med 20g og saml hurtigt dejen. Undgå at ælte den. Pak den ind i husholdningsfilm eller kom i lufttæt beholder og sæt på køl mindst 30 min. gerne længere. *Mørdejsbund + mazarinmasse kan med fordel laves dagen før. Forbered ligeledes gerne din vaniljecreme dagen før.
Mazarinmasse + bagning
Tænd ovnen på 175° varmluft med rist i midten.
Rul på meldrysset bord din afkølede tærtebund ud så den er ca. 2 cm bredere end din form. Flyt forsigtig dejen over i formen, tryk den forsigtigt på plads og lad overskydende dej hænge over kanten. Kør med kagerulle langs kanten så du for en flot trimmet kant, juster med fingerspidser. Prik bunden flere steder og sæt i fryser imens du laver mazarinmassen.
Riv marcipanen groft på rivejern og rør med sukker indtil fordelt, brug gerne dine hænder. Tilsæt blødt smør og pisk indtil homogen masse. Bland mel, majsstivelse og bagepulver og kom i skålen sammen med plantemælk og skal fra ½ citron. Pisk kort, kun lige indtil massen er jævn uden synligt mel.
Kom mazarinmassen i din afkølede bund og bag 20-25 min indtil flot gylden. Lad tærten køle helt af i formen.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen of skrab kornerne ud. Brug 1 tsk. af rørsukkeret til at mase sammen med vaniljekornene så de skilles ad.I en lille skål piskes vaniljesukkeret og 1/2 dl af plantemælken sammen med majsstivelse og kartoffelmel så det opløses.
I en lille gryde tilsættes resten af plantemælken, den tomme vaniljestang, 50g piskefløde, resterende rørsukker, gurkemeje og evt. nip salt. Tilsæt ligeledes din vanilje/majsstivelse blanding. Rør godt rundt. Kog blandingen op under lav varme mens du pisker løbende. Cremen vil tykne og komme i kog, dette kan tage 8-10 min. Lad cremen koge kort til den er godt tyknet. Husk at piske konstant da den ellers brænder på.Cremen tages af varmen og kommes i en ren skål. Dæk med husholdningsfilm og kom i køleskab indtil kold. Kan med fordel laves dagen før. *Har du ikke tid til hjemmelavet kagecreme kan du bruge den færdige blanding fra Dr. Oetker med vaniljesmag. Find link i indlægget.
Samling
Smelt chokoladen over vandbad og fordel på din afkølede mazarinbund. Lad tærten køle af så chokoladen størkner, stil evt. i køleskal eller fryser hvis det skal gå stærkt.
I stor skål pisk 1 dl piskefløde med citronsaft indtil helt stift. Det kan godt tage 5-10 min. Fjern filmen fra vaniljecreme og pisk den godt igennem. Rør forsigtigt lidt af flødeskummet i cremen og vend herefter forsigtigt resten i. At gøre det af 2 opgange kan sikre et mere luftigt resultat. Fordel cremen ovenpå tærtebunden. *Du har evt. en smule for "meget" creme. Server gerne resten ved siden af så din tærte stadig kan skæres.
Skær jordbær i ønsket størrelse og fordel forsigtigt ovenpå cremen. Stil på køl indtil servering. Jordbærtærten er bedst samme dag men rester kan opbevares på køl med låg på 1-2 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr