Klassisk vegansk gulerodskage med saftig krumme, perfekt krydret og rigelig gulerødder. Prikken over i'et er hjemmelavet citron vaniljefrosting drysset med ristet kokos.
5 fra 8 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12stykker
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
Gulerodskage
200gbrun farin
100grørsukker
180gæblemos
1tskvaniljepulver
100gneutral soyamælk
1spskæblecidereddike
150gneutral olie
300ghvedemel
1tsknatron
2tskbagepulver
½tsksalt
2tskkanel
½tsknellike
½tskingefær
1stkcitron
300ggulerod
Citron vanilje frosting
250gvegansk piskefløde
100gvegansk creme fraiche
½stangvanilje
70gflormelis
1stkcitron
Tilberedelse
Gulerodskage:
Før du starter: Læs opskriften godt igennem + gerne tips og tricks for bedste resultat første gang.
Klargør: Tænd ovnen på 175° varmluft og klargør ønsket form: 1 X bradepande på ca. 30 X 22 cm. forret med bagepapir eller 2 X springform med diameter 18/20 cm. forret med bagepapir i bunden og smurt med smør i kanterne.
Forbered ingredienser: Skræl og riv gulerødder groft, der skal være 300g groftrevet gulerod, sæt til side. Vej mælk af og bland med eddike, sæt til side i ca. 5 min.
Lav kagen: I stor skål kom brun farin, rørsukker, æblemos og vanilje og pisk 2-3 min. Tilsæt olie + plantemælk blanding og pisk kort. I seperat skål bland mel, natron, bagepulver, salt og krydderier. Si over din våde blanding sammen med revet skal fra 1 citron. Vend sammen blot til alt lige er homogent. Pas på ikke at overmikse. Vend revne gulerødder i.
Fordel kagedejen i ønsket form og sæt i ovnen. Hvis du bager i bradepande skal kagen bage ca. 30-35 min. Bruger du springform bages ca. 35-40 min. Tjek midten med en tandstik, hvis den kommer ren ud er kagen færdig, hvis ikke bag den til gennembagt. Pas på IKKE at bage den for meget. Lad kagerne køle af ca. 30 min. inden du befrier dem fra formene og afkøler på bagerist. Kagen skal være HELT kold før du kan komme frosting på. Kan med fordel laves dagen før.
Citron vanilje frosting:
Forbered: Vej creme fraiche af i skål og fløde i kande og sæt i fryseren 20-30 min. dette hjælper din frosting med at blive lækker luftig og fluffy.
Lav frosting: Flæk vaniljestangen og mas kornene med lidt af flormelis. I skålen med kold creme fraiche tilsættes den kolde piskefløde, flormelis, vaniljekorn, skal fra 1 citron samt saft fra ½ citron. Pisk indtil cremen er luftig og fast dette kan tage 7-10 min. så endelig ikke giv op. Brug cremen med det samme eller sæt på køl indtil brug. Sættes cremen på køl kan det være nødvendigt at piske den op 2-3 min. igen inden brug.
Servering af kagen:
Bradepande: Dekorer gulerodskagen med citron frosting og drys med ristede kokosflager. Springform: Placer 1. gulerodskagebund på ønsket fad og kom ca. ¼ frosting på og herefter 2. bund. Top med mere frosting og fordel på kanterne. Du vil evt. have frosting til overs afhængig af hvor meget du bruger til at smøre op. Dette kan serveres ved siden af. Drys med ristede kokosflager. Lad kagen stå ca. 30 min. på køl inden der skæres i den, dette gør det nemmere. Gulerodskagen opbevares på køl med frosting 3-5 dage. Uden frosting kan kagen stå ved stuetemperatur eller fryses ned. Se tips og tricks i indlæg.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr