Prøv den lækreste, svampet banankage toppet med karamel chokolade frosting.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1stor kage
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
Køletid4 timert
I alt5 timert
Ingredients
BANANKAGE
4stkstore bananer(ca. 400-430g)
100gsmør
80gneutral olie
210grørsukker
2tskvaniljesukker
85gmælk
105gneutral yoghurt
1spskæblecidereddike
270ghvedemel
2tskbagepulver
1tsknatron
½tsksalt
WHIPPED KARAMEL CHOKOLADE FROSTING
300gpiskefløde
200gsukker
50gsmør
¾tskflagesalt
100g70% chokolade
Tilberedelse
BANANKAGE
TIP: Jeg anbefaler at læse tips og tricks i indlægget igennem før start. Hvis du vil lave kagen vegansk, læs da mit afsnit med hvilke produkterr jeg anbefaler nede i indlægget.
FORBERED: Start med at tænde ovnen på 175° varmluft med rist i midten. For et ovnfast fad/form med bagepapir. Mit måler 26X26 cm. Anvender du en lidt mindre form, juster da bagetiden og giv den nogle minutter ekstra.
KLARGØR INGREDIENSER: Smelt smørret i en lille kasserolle og lad det køIe af. I blenderskålen vej mælk, yoghurt og eddike af og bland kort sammen, lad stå ca. 5 min. Efter de 5 min. tilsættes neutral olie, rørsukker og vaniljepulver. Blend/mos bananer og tilføj ligeledes til blenderskålen. Pisk det kort sammen indtil en homogen og lækker masse. I seperat skål vej hvedemel, bagepulver, natron og salt af og bland sammen.
BLAND KAGEN: Si melblandingen over din våde blanding og pisk kort blot til ingredienserne er blandet og der ingen synlige melklumper er tilbage. Vi ønsker IKKE at overpiske, da det kan give en tung og klæg kage. Jeg bruger det store piskeris som indsats hele vejen, men du kan også bruge K-spade til at vende dit mel i. Tag skålen af maskinen og kom det afkølede smør i dejen. Vend smørret ind i dejen med en dejskraber indtil det er homogent. Den vil nu blive glat og lækker. Kom dejen i den klargjorte form.
BAG KAGEN: Bag banankagen i den forvarmede ovn ca. 30-35 min. indtil en tandstik kommer ud ren, eller med få krummer. Alle ovne er forskellige så hold øje og tjek med tandstik. Lad kagen afkøle først 30 min i formen og herefter på bagerist.
SERVERING: Top banankagen med lækker karamel chokolade frosting og et drys flagesalt. Nyd med det samme, eller opbevar på køl da frostingen ikke kan tåle høje temperature før den smelter. Kagen kan også sagtens nydes som den er eller toppes med et lag smeltet chokolade.
KARAMEL CHOKOLADE FROSTING
FORBERED: Start med at hakke din chokolade fint og kom i en skål som kan tåle varme.Smelt sukkeret i en kasserolle over middelvarme (min stod på 5-6 ud af 9). Lun imens fløden på et andet blus, når den begynder at simre let, slukker du for varmen.
SMELT SUKKER: Vi ønsker at smelte sukkeret til en let mørkebrun farve. Da vi laver en tør karamel (uden vand i sukkeret) kan du godt røre forsigtigt rundt med en spatel for at hjælpe yderlige smeltning på vej. Men pas på, pludselig går det stærkt, så vær opmærksom.
SMØR OG FLØDE: Når alt sukkeret er smeltet til en mørkebrun farve tilsætter du salt og smør og karamellen vil først boble op, men blot rør rundt indtil massen er homogen og faldet sammen. Herefter tilsætter du forsigtigt halvdelen af fløden under omrøring, det vil boble voldsomt op, nærmest som en vulkan. Så pas på og vær sikker på den er faldet ned igen før du tilsætter resten af fløden. Rør rundt indtil du har en lækker, cremet karamel.Grundet vi lunede vores mælk inden, skulle din karamel gerne være homogen og glat. Men er dette ikke tilfældet skruer du ned til lav varme og røre indtil alt er smeltet og du har en glat karamel. Hæld karamellen over chokoladen og lad det stå 2-3 min. Rør herefter forsigtigt med en spatel indtil du står med en cremet chokolade karamel ganache. Kom på glas med låg eller i lufttæt beholder og sæt i køleskabet 3-4 timer indtil fast men ikke stiv.
PISK TIL FROSTING: Kom din afkølede karamel ned i 5-liters skålen og sæt piskeriset på maskinen. Pisk i 2-3 min. indtil din frosting er fluffy, luftig og lækker. Skab evt. ned 1 gang og få alt med op fra bunden så alt bliver pisket med. Dette kan også gøres i hånden med håndmikser. *Laver du kagen + frosting vegansk se tips og tricks i indlæg.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr