Sprød, hjemmelavet surdejs granola med chokolade er perfekt til yoghurt eller mælk. Granola lavet på overskudsurdej er super sprød, smagfuld og genial når du vil undgå madspild.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1stor bøtte
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse50 minuttermin
I alt1 timet
Ingredients
100goverskuds surdejs
1stkappelsin
50gmandelsmør
30ghonning
2spskbrun farin
1tskkardemomme
1tskvaniljesukker
½tskmuskatnød
1tsksalt
75ggrov havrregryn
150gfin havregryn
40ghørfrø
40gsesamfrø
50gsolsikkekerner
40gkokosmel
75gchokolade
Tilberedelse
KLARGØR: Start med at tænde ovnen på 160° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. I stor skål bland surdej, skal + saft fra appelsin, mandelsmør, honning, brun farin samt krydderier. Bland godt sammen indtil homogen masse.
BLAND GRANOLA: Tilsæt alle tørvarer undtagen chokolade og vend godt rundt indtil alt er fordelt og fugtigt.
BAG GRANOLA: Fordel granola på bageplade og tryk ned. Bag midt i ovnen først 20 min. tag ud og vend rundt, sæt i ovnen igen og bag igen 20 min. Tag derefter granola ud, vend rundt igen og hak store stykker mindre. Fordel chokoladeknapper (eller hakket chokolade) og bag igen 10 min. Tjek herefter om granolaen er sprød og gylden, hvis ikke giv den 5 min. mere. Sluk ovnen og lad din granola stå 10 min. med ovndørren på klem. Tag herefter ud og lad afkøle helt.
SERVERING OG OPBEVARING: Nyd granola på yoghurt, til mælk eller ovenpå grød. Opbevares i lufttæt beholder ved stuetemperatur, gerne lidt køligt.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr