Fudgy hjemmelavede sunde træstammer! Træstammer lavet på sorte bønner, dadler, rullet i marcipan og dyppet i chokolade.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 15stk
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
Køletid2 timert
I alt2 timert30 minuttermin
Ingredients
Fyld
1dåse sorte bønner
200gdadler
2spskhindbærmarmelade
3-4tskromessens
1tsk vaniljesukker
1nipsalt
90ghavregryn
40gkokosmel
40gkakaopulver
Marcipan
300gmarcipan
120gflormelis
30g glykosesirup
Chokolade
100gmørk chokolade
1spskkokosolie
Tilberedelse
Fyld
Dræn bønner og skyl godt i sigte og lad væsken dryppe fra. Fjern sten fra dadlerne og vej resterende ingredienser af. Bønner, dadler, marmelade, romessens, vanilje og salt kommes i foodprocessor og køres til en helt lind masse. Tilsæt havregryn samt kokosmel og blend grundigt til en jævn, blød konsistens hvor havregrynene er helt fintblendede, det er dette step som giver den helt fudgy kosistens. Tilsæt kakaopulver og kør indtil massen er samlet, fast og lækker. Den skal være blød men ikke klistret. Smag til og du ønsker mere romessens og juster evt. med lidt ekstra marmelade hvis den er for tør. Det afhænger meget af hvor bløde dine dadler er.Kom dejen på køl i min. 2 timer. (evt. fryser hvis det skal gå stærkt).
Marcipan
Ælt marcipan godt med flormelis og glykosesirup (se tips og tricks hvis du ønsker at undgå dette).Tag fyldet ud, del i 2-3 dele og rul til aflange pølser med ønsket tykkelse. Stil på køl mens du ruller din marcipan. Rul marcipanen til en rektangel på en ren overflade, evt. bagepapir eller bagemåtte så det passer til dine kagemasse-ruller. Placer dine ruller på marcipanen og rul ofrsigtigt men stramt omkring fyldet. Skær herefter ud i ønsket størrelse og sæt tilbage på køl imens du klargøre chokoladen.
Chokolade
Smelt chokoladen over vandbad sammen med kokosolie. Dyp hver ende af træstammerne i chokoladen og sæt på bagepapir til din chokolade er stivnet. Server med det samme eller opbevar i beholder på køl. Træstammerne kan holde sig 5-7 dage på køl, dog vil marcipanen blive lidt våd da fyldet kan afgive lidt væske.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr