Mættende, smagfuld rødbedesalat med feta og quinoa, vendt med simpel yoghurtdressing og dild. Let salat som kan nydes alene eller som tilbehør.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer som tilbehør
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredienser
2stkrødbeder
1dlquinoa
1stkfennikel
½stkcitron
1stkæble
1bundtdild
100gfeta
Yoghurtdressing
100ggræsk yoghurt
2spskolivenolie
1spskgrov sennep
½spskagavesirup
1fedhvidløg
½stkcitron
Salt, peber
Tilberedelse
KOG RØDBEDER: Start med at komme rødbeder i gryde, dæk dem med vand og kom i kog. Skru herefter ned og lad dem småkoge indtil næsten møre, dette tager alt imellem 40-60 min. afhængig af størrelse. Mærk med en lille kniv, den skal næsten selv kunne glide ud af rødbeden igen, så er de klar.Når rødbederne er færdigkogte hældes vandet fra, og straks hældes der koldt vand over dem. Lad stå 5 min. og gnid herefter skindet af, det er super let! Skær enderne af, sæt dem til side og lad afkøle indtil brug og skær herefter i mundrette stykker.
FORBERED RÅVARER: Kog quinoa efter anvisning på pakken. Skær fennikel over på midten oppefra og ned. Rens og klargør. Snit herefter fint på mandolinjern, kom i skål med skal og saft fra 1/2 citron og kram det sammen. Finsnit dild og skær æble i både eller tern.
DRESSING: Rør yoghurt sammen med resterende ingredienser, brug både skal og saft fra 1/2 citron. Smag godt til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft.TIP: Er dit hvidløg meget lille, eller vil du gerne have mere intens smag, kan du bruge 1-2 fed hvidløg i stedet.
SAMLING AF SALATEN: Find ønsket fad eller skål frem og fordel alle komponenter samt dressing. Vend salaten sammen med dressingen og server.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr