Mariner tofuen: Fjern de yderste hårde blade på citrongræs og giv den et tryk på enden. Skær toppen af og brug kun den bløde nederste del. Tilføj til mindre blender eller minihakker sammen med resterende ingredienser (udelad olien til at stege i ) og blend til en jævn paste. *se noter for at gøre det i hånden. Brug både skal og saft fra lime.Der vil stadig være stykker af citrongræs. Smag til med peber og salt.
Dup tofuen med køkkenrulle for at få overskydende vand fra eller pres det imellem 2 håndklæder 10-15 min. Læs tips længere oppe. Skær tofuen i tern og vend med marinaden. Lad den marinere 1 time, gerne natten over.
Tilbered tofuen: Varm en pande op til middel-høj varme og tilføj olie. Fjern tofuen fra marinaden (gem resten) og steg det gyldent og sprødt på hver side, evt. brug lidt mere olie hvis det starter på at hænge fast. Tilføj til sidst marinaden, sluk for varmen og vend godt rundt. Ovn: Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Placer tofu på pladen og bag det i den varme ovn 20-25 min. vend halvvejs. Evt. brug grillfunktion til sidst for sprødere overflade.
Bowls:
Byg din bowl med quinoa og snittet hjertesalat i bunden, herefter edamamebønner, gulerod, agurk, radiser i skiver og top med tofu samt avocado.Server med peanutbutterdressing og tilbehør.
Noter
Du kan udelade sesamolie, men jeg vil klart anbefale da smagen er hel unik. Jeg bruger det tit i mine opskrifter så det er dejligt at have på lager.
Du kan røre marinaden i hånden, husk da at finthakke citrongræs, chili, ingefær og hvidløg før du rører det hele sammen.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr