Blend først alle de våde ingredienser, brug både skal og saft fra ½ appelsin. Kan evt. gøres i hånden med piskeris.*TIP:Du kan bruge smeltet smør i stedet for mandelsmør eller anden form for nøddesmør.
Bland kikærtemel samt hvedemel med krydderier og tilsæt til blenderen. Blend kort, lige netop til dejen er glat og ensartet. Pas på ikke at overmikse.*TIP:Du kan lave dejen udelukkende på kikærtemel eller hvedemel. Kikærtemel kan ersattes med quinoamel.
Varm en pande op til middelvarme med lidt kokosolie eller smør. Min pande står på 5/6 ud af 9. Lav klatter af ca. ⅔ dl pandekagedej. Steg 2-3 min på hver side. Indtil der begynder at komme små bobler og kanten samler sig. Vend og steg færdig. Fortsæt med resten af pandekagedejen. Tilføj gerne lidt kokosolie ved hver ny omgang, det sikrer optimalt resultat. Der bliver ca. 8-10 pandekager ud af dejen.
Server evt. med vegansk yoghurt, vegansk lemoncurd, friske figner samt agavesirup.
Noter
*Lav gerne en stor portion græskarmos på forhånd. Enten ved at bage et græskar helt og skrabe kødet ud. Eller ved at dampe i tern. Herefter køres det i blender eller moses godt med en gaffel. Uden skallen. **Har du ikke lavet ppm. Tilsæt blot 1½ tsk. kanel, ½-1 tsk. ingefær, evt. lidt kardemomme, allehånde, nellike samt muskatnød. Brug hvad du har og kan lide. ***Har du ikke quinoamel eller kikærtemel eller kan ikke lide smagen. Fortvivl ikke. Erstat med havremel eller hvedemel. Meltyper kan variere så vær blot opmærksom på at dejen bliver tyk nok til at lave små pandekager.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr