Pres tofu: Start med at presse tofu fri for overskydende vand. Dette gøres nemmest ved at pakke tofuen ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en gryde eller en stak kogebøger. Lad tofuen presse 15 min. Forbered imens marinaden. *Du kan bruge 200-300g tofu afhængig af størrelsen på din tofu-pakke.
Marinade: I en skål bland ristet sesamolie, sojasauce, agavesirup, sriracha og sød chilisauce. Riv skallen og pres saften fra 1/2 lime. Riv hvidløg og ingefær fint og tilføj til marinaden og rør rundt. I lille seperat skål bland majsstivelse og vand, sæt til side.
Tilbered tofu: Varm en god pande op til høj varme og tilføj evt. lidt olie. Bræk tofuen i stykker og kom på panden. Gerne lidt større end mundrette, da det gør dem nemmere at tilberede, du kan altid brække dem undervejs på panden. *Når vi brækker vores tofu frem for at skære i tern for vi mere stegeoverflade = mere smag og sprødhed til vores tofu.
Steg tofuen indtil sprød på alle kanter, gerne 5-10 min. Lad dem ligge længe nok på hver ovreflade til at blive sprød og gylden. Sprødheden gør en stor forskel for det endelige resultat. Når tofuen er sprød skures ned til middel-lav varme. Bland marinaden med din majsstivelseblanding og tilføj til panden. Rør godt rundt og lad det fordele sig om tofuen. Skru ned til lav varme og rør rundt indtil marinaden er karamelliseret og din tofu har en skøn sprød overflade. Tag af varmen før det begynder at blive mørkt.
Samling af bowl: Server marineret tofu i bowls, wraps, til salater eller thairetter. Jeg har serveret i bowl med kogte jasminris, agurk, avocado, syltede rødløg, ingefær og toppet med peanuts samt forårsløg. Server med peanutbutterdressing for fuld luksus!
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr