Klargør grøntsager: Start med at hakke løg og sæt til side. Skær peberfrugt og gulerod i små tern, og riv auberginen groft. Sæt til side. I lille skål klargør din krydderiblanding med spidskommen, kanel, røget samt alm. paprika, oregano.
Varm en gryde: Til høj varme og kom olie ved. Tilsæt revet aubergine i gryden og steg det indtil det ikke frigiver mere væske og du kan høre det begynder at stege (knitre i gryden).
Skru ned til middel-høj varme og tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, gulerod og fintsnittet frisk chili. Svits godt i ca. 5 min imens du rører undervejs. Skub det hele lidt til side og tilsæt skålen med krydderier samt tomatpure. Lad det hele varme igennem et par minutter indtil det begynder at dufte. Tilsæt soja, tomatpassata, kaffe og grøntsagsbouillon og kom gryden i kog, kom låg på, skru ned og lad saucen simre 30-40 min.
Efter saucen har simret, skylles bønnerne i sigte og tilsættes sammen med chokolade, farin samt æblecidereddike. Lad det småsimre 5-10 min. og smag herefter til med salt, peber, evt. farin for ekstra sødme og chiliflager for ekstra styrke.
Server: Med ønsket tilbehør, fx. avocado, creme fraiche og syltede rødløg.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr