Snasket sund comfort food ala vegetarisk pulled pork lavet med svampe. Hjemmelavet BBQ sauce, coleslaw og syltede agurker sætter prikken over i'et. Spicy, sød og røget.
5 fra 9 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredienser
Barbecue sauce
1stk rødløg
1fedhvidløg
140gtomatpure
1dlketchup
2spskbrun farin
3spskæblecidereddike
1tskdijonsennep
2tskrøget paprika
1tsk spidskommen
1tsksriracha
2spsksoya
Pulled portobello
600gportobello svampe
1lilleløg
2fedhvidløg
½tsksmooked liquid(Eller røget paprika)
1spsksoya
1tskspidskommen
2tsksød paprika
1,5-2dlbarbecue sovs
Tilbehør
Burgerboller
Coleslaw
Salat
Mayonaise
Mere BBQ sauce
Syltede agurker
Tilberedelse
Barbecue sauce
Start med at snittet løg og hvidløg fint. Svits i lidt olivenolie ved middel varme i en lille gryde. Tilsæt de resterende ingredienser og kog op og lad simre ca. 10 min. Hold øje da det godt kan sprøjte hvis det bobler for voldsomt.Smag til med citronsaft for syre, soya for salt, sriracha for stærk samt farin for sødme. Saucen vil trække smag på køl så pas på ikke at overdøve smagene. Sæt på køl indtil brug. BBQ saucen kan holde sig på køl op til 2 uger evt. længere afhængig af opbevaring og brug.
Pulled portobello
KLARGØR: Forvarm ovnen til 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Fjern stokkene fra portobello svampene (gem i en skål) Placer herefter portobello med undersiden op. Kom i ovnen 25-30 min. Vend dem halvvejs. Der vil komme meget væske ud på bagepladen men det er netop meningen. Imens portobello er i ovnen klargøres de resterende ingredienser, snit løg og hvidløg fint. Skær ligeledes de gemte portobello-stokke i tynde skiver.
Tag portobello ud af ovnen og lad dem afkøle lidt indtil du kan arbejde med dem. Når de er klar strimler du dem med 2 gafler eller skære dem i meget fine skiver.
FORBERED: Varm en pande op til middel-høj varme og tilsæt en god klat smør. Sauter løg samt hvidløg indtil bløde. Tilsæt de strimlede portobello samt skiverne af stokken. Svits igennem og lad det sidste vand fra svampene fordampe.Tilføj krydderier undtagen BBQ sauce og vend godt rundt, ca. 1-2 min. Tilsæt herefter BBQ sauce og sku ned til middel-lav varme. Lad svampene simre i saucen 5-10 min. indtil de er gennemvarme og har fået en let sprød kant. Vend rundt løbende.
SERVERING: Nyd pulled portobello i burgerbolle eller bowl med coleslaw, avocado, syltede agurker samt ekstra BBQ sauce.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr