Snasket sund comfort food ala vegansk pulled pork lavet med svampe. Hjemmelavet BBQ sauce, coleslaw og syltede rødløg sætter prikken over i'et. Spicy, sød og røget.
5 fra 9 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
Pulled portobello
600gportobello svampe
Olivenolie
1lilleløg
2fedhvidløg
½tsksmooked liquid(Ell. røget paprika)
1spsktamari
1tskspidskommen
2tsksød paprika
1,5-2dlbarbecue sovs(Opskrift herunder)
Tilbehør
Coleslaw
Lime syltede rødløg
Feldsalat
Avocado
Burgerboller
Kogt quinoa
Mere BBQ sauce
Vegansk mayonaise(Kan anbefale Hellmans)
Tilberedelse
Forvarm ovnen til 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
Fjern stokkene fra portobello svampene (gem i en skål) Placer herefter portobello med undersiden op. Kom i ovnen 25-30 min. Vend dem halvvejs. Der vil komme meget væske ud på bagepladen men det er netop meningen.
Imens portobello er i ovnen klargøres de resterende ingredienser, snit løg ogh hvidløg fint. Skær ligeledes de gemte portobello-stokke i tynde skiver.
Tag portobello ud af ovnen og lad dem afkøle lidt indtil du kan arbejde med dem. Når de er klar strimler du dem med 2 gafler. Evt. brug dine fingre til hjælp. (Se billede længere oppe) Det behøver ikke være præcist, blot de er strimlet i mindre stykker.
Varm en pande op til middel-høj varme og tilsæt lidt olivenolie. Sauter løg samt hvidløg indtil bløde. Tilsæt de strimlede portobello samt skiverne af stokken. Svits igennem og evt. lad det sidste vand fra svampene fordampe.
Tilføj krydderier undtagen BBQ sauce og vend godt rundt, ca. 1-2 min. Tilsæt herefter BBQ sauce og sku ned til middel-lav varme. Lad svampene simre i saucen 5-10 min. indtil de er gennemvarme og har fået en let sprød kant. Vend rundt løbende. *Opskrift på BBQ sauce er i boksen herunder.
Server i burgerbolle eller bowl med coleslaw, avocado, syltede rødløg samt ekstra BBQ sauce.
Noter
*Du kan evt. lave en blanding med kejserhatte hvis du for muligheden for at købe dem. *Jeg har forsøgt med brune champignon og samme fremgangmåde. Det kræver lidt længere tid i ovnen og selve "pulled" er svær at opnå. Men det kan sagtens lade sig gøre. Blot vær sikker på al væske er væk før du tilsætter krydderier samt BBQ sauce. *Opbevar på køl i op til 3-4 dage. Du kan fryse pulled portobello i op til 2-3 uger. Optø på køl inden brug, varm herefter stille op på pande inden brug.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr