Melanzane alla Parmigiana er en klassisk italiensk ret med bagte auberginer, tomatsauce og ost i lag. Skøn som tilbehør til grønne salater og brød.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer med tilbehør
Forberedelse1 timet
Tilberedelse50 minuttermin
I alt1 timet50 minuttermin
Ingredienser
3stkaubergine
Salt
Olie
90gparmesan
125gfrisk mozarella
150ghytteost
3spskgrøn pesto
5spskpanko rasp
Tomatsauce
2spskolivenolie
1stkløg
2fedhvidløg
½dlhvidvin
1,5spsktomatpure
½tsktimian
½tskbasilikum
½tskoregano
1nipchiliflager
1spskbalsamico
1spskrørsukker
700gtomatpassata
Salt, peber
Tilberedelse
KLARGØR AUBERGINE: Skyl auberginerne, skær enderne af, og skær dem derefter i 3-4 mm skiver på den lange led. Kom skiverne i f.eks. en pasta-si. Læg dem i lag og salt hvert lag med groft salt. Sæt en lille tallerken øverst og placer noget tungt ovenpå, så du laver lidt tryk på aubergineskiverne. Stil dem i køkkenvasken eller med dyb tallerken under som vandet kan løbe ud i. Lad dem stå ca. en time og trække. Skyl derefter aubergineskiverne så overskydende salt kommer af og dup dem tørre. Imens auberginerne trækker, kan de forberede ost + tomatsauce.
STEG AUBERGINER: Varm en stor, gerne dyb pande til høj varme med rigeligt olie. Steg skiverne til de bliver gyldne og møre. Læg dem evt. på fedtsugende papir. Fortsæt til alle skiverne er stegt.
FORBERED OST: Riv parmesan på fint rivejern og kom i skål. Dræn din friske mozzarella og pres den gerne med et rent viskestykke så overskydende vand kommer ud. I skål bland hytteost og pesto.
TOMATSAUCE: Snit løg og hvidløg fint. Varm en tykbundet kasserolle op til middel varme og tilsæt olie. Steg det gyldent og blødt inden du tilsætter hvidvin og lad alkohol fordampe. Derefter tilsættes tomatpure, krydderier, balsamico, sukker samt passata. Lad tomatsaucen komme op og koge og skru den herefter ned til lavt blus og lad den simre indtil du skal samle retten. Lige inden brug, smages den til med salt, peber og evt. lidt ekstra sukker og/eller balsamico.
SAMLING + BAGNING: Varm din ovn op til 180° varmluft og find et ovnfast fad frem, smør det med lidt smør eller olie. Læg derefter et lag tyndt tomatsauce i bunden og herpå et lag aubergine, tomatsauce, revet parmesan og hytteost/pesto. Gentag, til al tomatsauce, ost og aubergine er brugt.Afslut med tomatsauce, et drys parmesanost og rasp, vent med mozarella. Kom folie over og bag retten i den varme ovn i 30 minutter. Skru herefter ovnen op til 210° varmluft, tag fadet ud og folien af og riv mozzarella i stykker og fordel over. Bag færdig 15-20 min indtil osten er godt gylden og retten bobler.
SERVERING: Lad retten hvile et par minutter inden servering. Server med grøn salat og godt brød eller nyd som antipasti.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr