Grønkålssalat med æble, fennikel og himmelsk vaniljedressing er syrlig, sød, knasende og perfekt som julesalat, til gryderetter eller vegetariske frikadeller.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Tilberedelse20 minuttermin
I alt20 minuttermin
Ingredients
Vaniljedressing
3spskolivenolie
2spskbalsamico
1spsktyttebærsyltetøj
2tskagavesirup
½tskren vanilje
Salt og friskkværnet peber
Julesalat med grønkål
150ggrønkål
3stilkemynte
1stkfennikel
1stkæble
50gdadler
50gristede hasselnødder
1stkrødløg
Feta
Tilberedelse
Vaniljedressing
Klargør dressing ved at røre alle ingredienser sammen til homogen cremet dressing og smag til med salt og peber.
Julesalat med grønkål
KLARGØR GRØNTSAGER: Start med at vaske og klargøre din grønkål hvis du ikke har købt en pose færdiggjort. Hak grønkål fint og kom i står skål. Hak ligeledes mynte fint og tilføj. Tilsæt 2 spsk. af vaniljedressingen til grønkålen og masser godt ind, indtil den begynder at falde sammen og blive lækker blød. Sæt til side. Skær fennikel og æble i tynde skiver, gerne på mandolinjern. Tilsæt til grønkålen og vend godt sammen. Dine æbleskiver må gerne blive ødelagt lidt, det giver en skøn dimension til salaten.
KLARGØR TOPPINGS: Skær dadler i tern og hak hasselnødder groft. Rødløg skæres i tynde både, eller hakkes fint, alt efter præference.
ANRETNING: Find et stort fad eller dyb skål frem og anret grønkålssalaten herpå. Top med dadler, hasselnødder, rødløg og rigelig smuldret feta. Slut af med at hælde resten af din dressing over. Salaten kan opbevares i bøtte på køl 2-3 dage, men er bedst de første par dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr