Cremet, smagfuld dip med feta, hytteost og bagte peberfrugter. Haydari er nem at lave og skøn i alt fra sandwich til dip med grøntsager.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
2stkrøde peberfrugter
1helthvidløg
2spskolivenolie
200gfeta
200ghytteost 4%
½stkcitron
½tskrøget paprika
1nip cayenne
1spskagavesirup
Friskkværnet peber, salt
Tilberedelse
KLARGØR PEBERFRUGTER OG HVIDLØG: Forvarm ovnen på 200 grader varmluft og find ovnfast fad frem. Vask peberfrugter og del dem på midten, fjern kernehuset og placer dem i fadet med skindet opad. Skær enden af det hele hvidløg, lad skrællen sidde, vend med 1 spsk. olie og pak det ind i folie. Smør peberfrugter med resten af olien. Bag peberfrugt og hvidløg indtil skindet bliver mørkt og let brænt af, ca. 30 min. Kom straks peberfrugterne i skål og kom film over. Lad dem afkøle let inden du fortsætter.
BLEND HAYDARI: Når peberfrugterne er kolde nok til at arbejde med, hiver du forsigtigt skindet af, gem i skål og pres hvidløgene ud af skallen.I foodprocessor eller blender kom feta, hytteost, saften fra ½ citron, agavesirup og krydderier. Blend indtil helt cremet. Tilsæt peberfrugter samt hvidløg og blend igen indtil homogen og cremet. Smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike hvis den mangler syre. Sæt på køl indtil brug, den har godt af at samle sig.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr