Grøn asparges salat med jordbær, feta og rigelig krydderurter. Vendt sammen med en syrlig, sød og saltet vinaigrette med skalotteløg er den ultimative sommersalat og perfekt tilbehør.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer som tilbehør
Forberedelse10 minuttermin
I alt10 minuttermin
Ingredienser
1 bundt asparges
1spskolie
1 bakkejordbær
½bundtpersille
1håndfuldbasilikum
2spskkapers
80gfeta
40gsaltede mandler
Vinaigrette
2småskalotteløg
3spskolivenolie
½stkcitron
1spskrødvinseddike
1spskhonning
Salt, peber
Tilberedelse
KLARGØR ASPARGES: Start med at trimme dine asparges og skær dem i skrå skiver af 2-3 cm. Varm olien op på en middelvarm pande og sauté i ca. 5 min. imens du ryster et par gange. Tag af varmen og krydre med lidt flagesalt og peber. Lad afkøle imens du forbereder resten.
GRØNTSAGER: Skær jordbær i skiver eller kvarte, evt. en kombi. Hak persille og basilikum fint. Kapers og saltede mandler grofthakkes.
VINAIGRETTE: Skær skalotteløg fint og kom i skål med skal og saft fra ½ citron samt resterende ingredienser. Rør godt sammen indtil din vinaigrette er homogen. Alternativ ryst den sammen i et gammelt syltetøjsglas.
SAMLING AF SALAT: I ønsket skål eller fad fordel asparges, krydderurter, kapers, jordbær og smuldret feta. Hæld dressingen over og vend let rundt. Top med saltede mandler. Nyd som tilbehør eller son nem frokostsalat med brød og hummus on the side.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr