Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og find ovnfast fad frem. Vask auberginer og placer i fadet, prik dem et par gange med en lille kniv og vend med olie samt flagesalt. Bag i forvarmet ovn indtil helt møre, ca. 60 min. De skal falde sammen og blive rynkede. Imens aubergine bager klargøres dhal.
Dhal med aubergine
KLARGØR RÅVARER: Start med at skylle linser godt i sigte, sæt til side. Rens svampe og skær i tynde skiver eller hak dem fint, fintsnit løg samt hvidløg. I lille skål vej tomatpure af og tilføj miso. Klargør ligeledes alle krydderier i en lille skål og forbered grøntsagsbouillon og sæt til side.
TILBERED DHAL: Varm en stor tykbundet gryde om til høj varme og steg svampene indtil de falder sammen og al deres væde er fordampet, kan tage 5-10 min. Skru ned til middel varme og tilsæt smør, steg svampene indtil de knitre og tilføj derefter løg og hvidløg. Steg indtil det dufter og løgene bliver let bløde.Tilsæt herefter tomatpure, miso og krydderier og svits kort af. Kom herefter dine linser ved og lad dem suge smag til sig inden du tilsætter kokosmælk, tomat, bouillon, skallen og saften fra ½ citron, æblecidereddike samt sukker. Lad gryden komme i kog og skru herefter ned og lad den simre ca. 20-25 min. Rør et par gange undervejs så du sikre dine linser ikke brænder fast i bunden. Forbered imens raita.
AUBERGINE PULLED: Når din aubergine er helt mør tages den ud og køler kort af. Skær den over på midten, men ikke helt igennem. Træk med en gaffel kødet ud. Sørg for at få alt med.*Se billede med bagt aubergine længere nede i indlægget.
Når din dahl har simret og linserne er møre, tilsættes pulled aubergine. Lad simre 5-10 min. og smag herefter til med salt, peber, evt. ekstra syre fra æblecidereddike eller sukker for sødme.
SERVERING: Server dhal med raita, naanbrød og et godt skud koriander. Retten kan gemmes på køl 3-5 dage eller fryses ned i op til 2 måneder.
Raita
Start med at flæk din agurk på langs og skrab kernerne ud. Riv agurken på rivejern og pres efterfølgende så meget væde ud som muligt. Rør yoghurt med saften fra ½ citron, olivenolie, spidskommen, peber og lidt salt. Finhak mynteblade og vend i med din agurk. Lad den gerne trække lidt på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr