Smagfuld, krydret og nemme auberginer bagt i ovn med harissa marinade. Perfekt i bowls eller pita med sprød slaw og cremet dressing.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2personer
Forberedelse25 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredients
Harissa aubergine
2stkaubergine
2spskharissa
2spskolivenolie
1spsksojasauce
1spskagavesirup
2spskfrisk revet ingefær
½stkcitron
Slaw + tilbehør
½stkspidskål
½stkagurk
3stænglerbladselleri
1bundtdild
2stksmå rødløg
1stklime
1spskrørsukker
1spskrisvineddike
Tahin yoghurt
80gneutral yoghurt
40glys tahin
2-3tsk harissa
1tskagavesirup
½stkcitron
Salt
Tilbehør
1dlcouscous
1-2stkavocado
Pistacienødder
Feta
Tilberedelse
Aubergine og slaw:
FORBERED AUBERGINE: Start med at tænde ovnen på 180° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Vask auberginen godt, tør den fri for vand og skær i store tern/stykker, kom op i en stor skål. I seperat skål røre du marinaden af de resterende ingredienser, brug saften fra ½ citron. Hæld marinaden over dine auberginestykker og vend rundt til alt er dækket af marinade. Lad dem trække 15-20 min inden de bages 25-30 min. indtil møre. Vend dem gerne rundt halvvejs.
FORBERED COUSCOUS + SLAW: Start med at forberede din couscous efter anvisning på pakken. Rør herefter skal + saft fra 1 lime sammen med risvineddike og rørsukker. Snit herefter spidskål fint, gerne på mandolinjern, og kom i stor skål, hæld limedressingen over og kram dit spidskål så det begynder at falde let sammen. Skær agurk og bladselleri i tynde skiver, hak dild fint og rødløg i tynde både. Kom i skålen til spidskål og vend det hele godt rundt så du står med en lækker, sprød slaw.
TAHIN YOGHURT: Start med at røre tahin, harissa, agavesirup samt saften fra ½ citron sammen. Tilføj yoghurt og rør indtil konsistensen er cremet og lækker. Smag til med harissa, salt og evt. lidt ekstra agavesirup for sødme.
Servering:
Find ønsket bowl eller tallerken frem og server slaw, couscous og aubergine. Top med avocado i tern, cremet tahin yoghurt, hakkede nødder og smuldret feta.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr