Sød, syrlig og lækker appelsinmarmelade er nem og hurtig at lave med 4 ingredienser og en blender. Prøv appelsinmarmelade til morgenmad, brunch eller snack.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 3glas
Forberedelse1 timet30 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt1 timet40 minuttermin
Ingredients
4stkøkologiske appelsiner
2stkøkologiske citroner
700gsukker
1stkvaniljestang
Tilberedelse
Klargør: Start med at veje dine citrusfrugters samlede vægt. Du skal bruge ca. 900g. Evt. tilføj en appelsin ekstra hvis de er små i størrelsen. Vask dem godt og fjern en evt. stilk/top.
Tilberedning: Kom appelsiner og citron i stor gryde og dæk med helt med vand. Kom gryden i kog og lad småkoge 1,5 time. Herefter tages gryden af varmen.
I foodprocessor eller blender kom forsigtigt dine varme citrusfrugter (uden vandet). Tilsæt sukker samt vaniljekorn. Blend/puls indtil du står med en grov marmelade, sukkeret vil opløses af de varme citrusfrugter. Kom på rengjorte glas, evt. skyllet med atamon for længere holdbarhed. TIP: Du kan fjerne kerner imens du hælder på glas men jeg gør det blot løbende når jeg spiser marmeladen.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr