Klargør: Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Vask græskar, skær top og bund af og halver det. Brug en stor ske til at udhule græskar for kerner og tråde.
Bag græskar: Placer begge halvdele på bageplade med kødet ned af og stik et par huller i skallen så dampen kan komme ud. Bag 30-40 min indtil du nemt kan stikke en kniv igennem og græskaret er helt mørt. Forbered imens ingredienserne til din dahl.
Lav græskarsaucen: Når græskaret er klar og koldt nok til du kan arbejde med det udhuler du alt kødet med en ske. I blender kom græskarkød, boullion, tamari, miso, sukker samt eddike og blend indtil glat og homogen. Sæt til side. *TIP: Græskarmos vejer ca. 500g efter tilberedning*Kan alternativt blendes med stavblender. Blot vær opmærksom på saucen bliver helt homogen og glat.
Dahl
Opvarm en stor gryde til medium-høj varme med olie. Tilsæt finthakket løg og saúte indtil de bliver let brune og bløde. Tilsæt herefter fintrevet hvidløg og ingefær og lad det stege 1-2 min mens du rører rundt. Herefter tilsættes karrypasta samt krydderier, rist det ca. 30 sek.
Tilsæt skyllede røde liner samt græskarsauce og lad det komme op og koge. Skru ned og lad det simre 20-25 min. Rør gerne et par gange undervejs for at undgå linserne brænder fast.
Efter ca. 20 min tilsættes 1 dåse kokosmælk, peanutbutter samt saft fra lime. Lad retten simre yderligere 7-10 min. uden låg indtil din dahl er tyknet og lækker cremet. Smag retten til med evt. ekstra salt, peber, sukker eller limesaft. Tilsæt til sidst den friske spinat og lade det varme med 2-3 min. *Tilsæt evt. ekstra grøntsagsbouillon hvis din ret bliver for tyk, det kan variere alt efter hvor stor dit græskar var.
Server retten med ønsket tilbehør og evt. ris for ekstra mæthed. Rester kan gemmes på køl 3-4 dage eller fryses ned op til 2-3 måned.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr