TIP: Læs opskriften godt igennem og klargør ingredienser før du starter. Læs gerne mine tips og tricks længere oppe til perfekte muffins eller kage + få ideer til fyld.
Tænd ovnen: Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Topping: Bland brun farin, hakkede nødder og kardemomme og sæt til side.
Basis dej: Start med at klargøre hørfrø ægget ved at blande knust hørfrø og vand, sæt til side 5-10 min indtil det har samlet sig til en gelé ligende masse. Bland ligeledes plantemælk og eddike, sæt til side 5-10 min. Dette laver "vegansk kærnemælk". *Du kan bruge 60g æblemos i stedet for hørfrøæg - se mere i tips og tricks.
Bland i skål rørsukker, farin, vaniljesukker og blødt smør. Pisk det sammen med elpisker indtil luftigt. Tilsæt hørfrø æg og revet citronskal og pisk KORT igen.
Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt i skål. Si det i dejen skiftevis med "kærnemælk". Pisk imellem hver gang, blot kort indtil dejen samler sig. Du må endelig ikke overpiske. Gør dette af 2 omgange.
Fyld: Vend hindbær og hakket chokolade i dejen med dejskraber. (Find tips til fyld i indlægget)
Klargør en muffinsplade med 6-7 store muffinsforme og kom din dej heri. Fyld dem næsten helt til kanten. (laver du almindelig størrelse muffins bliver der ca. 10 stykker). Drys med topping.
Bag muffins i den forvarmede ovn 22-25 min. indtil en tandstik kommer ren ud eller med få krummer. Lad muffins køle af 5 min. i panden inden de flyttes til rist og afkøler. Nydes lune eller kolde.
Opbevar: Rester opbevares ved stuetemperatur 3-4 dage i lufttæt beholder eller i køleskab 5-7 dage. Du kan fryse dine muffins, lad dem optøs i køleskab.
Noter
Du kan udskifte hørfrø æg med 60g æblemos eller 60g most banan. Blot vær opmærksom på dine muffins/kage evt. skal have 2-3 min længere i ovnen. Hold øje og test med en tandstik. Den skal komme ren ud eller med få krummer.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr