Linser: Start med at skylle linserne godt og kog dem efter anvisning på posen. Men i min. 6 dl grøntsagsboullion (Jeg har erfaret denne mængde væske giver lækre, bløde linser som koger færdig og ikke bliver tørre)
Bagte grøntsager: Klargør imens de bagte grøntsager. Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
Udhul hokkaido og skær i skiver, rødbede i kvarte og rødløg i både. Kom på bageplade og vend med olivenolie og timian. Bag ca. 20-30 min. indtil hokkaido er mør når du stikker en lille kniv igennem.
Krydderolie: Klargør imens krydderolien. Varm en pande op til middel-høj varme og kom olivenolie ved. Når den er godt varm tilsætter du hvidløg, krydderier + krydderurter. Lad hvidløget tage let farve og når olien begynder at dufte tages den af varmen. Den må IKKE brænde. (Vent med citronskal og saft + salt)*TIP: har du ikke friske timian/oregano kan du bruge ½ tsk tørret af hver.
Linser fortsat: Når linserne er færdigkogt hældes de i si, så det overskydende vand kommer fra. Kom i skål og vend herefter krydderolie, citronskal + saft, salt + friskkværnet peber i og vend godt rundt. Sæt til side.
Dressing + tilbehør: Tilbered dressing og rist kort valnødder + græskarkerner på en pande indtil de tager let farve og dufter.
Samling af salaten: På stort fad kom rucola i bunden og vend med linser samt krydderurter. Kom herefter de bagte græskar, rødbede, rødløg over samt skiver af pære. Top med ristede valnødder, græskarkerner, tranebær og server med ranch dressing.
Servering: Server salaten som tilbehør eller spis den som mættende måltidssalat. Kan gemmes i køleskabet 2-3 dage uden dressing.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr