Vegansk Cheesecake - Rawkage med vanilje, lime og kakaobund
Uimodståelig vegansk cheesecake. Med intens dadel-kakao bund og fløjlsblød cashewfyld. Vegansk cheesecake vil slå benene væk under alle! Den perfekte veganske, glutenfri dessert som har sunde, nærende ingredienser og er en himmerig mundfuld.
4,8 fra 15 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12Personer
Tilberedelse20 minuttermin
Frysning (tid uden iblødsætning)8 timert
I alt8 timert20 minuttermin
Ingredients
Bund
140gmedjool dadler(vægt uden sten)
60ghavregryn
60gmandler
20gkakaopulver
1nipflagesalt
Cashewfyld
200gcashewnødder
90gmedjool dadler(vægt uden sten)
40gahornsirup
1stkvaniljestang
1spskrørsukker
140gkokoscreme
40gneutral kokosolie
270gvaniljeyoghurt
1stkcitron
1stklime
1nipflagesalt
Pynt
Friske hindbær
Bærkompot
Tilberedelse
FØR DU STARTER: Cashewnødder iblødsættes 8-10 timer i koldt vand. Alternativt 1 time med kogende vand. Kasser vandet fra iblødsætning + Sæt kokosmælk på køl natten over.
Bund
Klargør en 18-cm springform med bagepapir i bunden samt kageplast i siderne (Kan undværes men gør det nemmere at befri fra formen igen).
Blend alle ingredienser til bunden sammen i foodprocessor eller blender ved lav/middel hastighed. Blend indtil massen er blød og hænger sammen når du trykker den sammen i hånden. Er den for løs kan du tilsætte 1 spsk. vand. Tryk massen ud i den klargjorde form. Stil på køl.
Cashewfyld
Dræn dine cashewnødder og skyl dem under koldt vand, sæt til side. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas med rørsukkeret så kornene fordeles. Tilføj alle ingredienser til fyldet i blenderen. Brug både skal + saft fra citron og lime. Blend ved høj hastighed indtil massen samler sig, bliver cremet og blød. Skrab ned af kanterne undervejs så alt blendes med. Smag til og tilføj evt. mere citrussaft eller lidt ekstra salt hvis nødvendig. Men smagen vil samle sig og træde frem under frysning så pas på med at justere for meget.
Hæld fyldet forsigtig over bunden og sæt i fryseren natten over (min. 6-8 timer)
Tages op ca. 1 time før ønsket servering. Pynt evt. med friske bær og server med hjemmelavet bærkompot. Rester opbevares bedst på frys i lufttæt beholder, husk at tag op i god tid inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr