Opskriften på min elskede tahindressing serveret med en knas lækker og farverig salat. Server evt. med falafler og hummus eller spis den alene med quinoa og avocado.
Før du starter: Tilbered syltede rødløg i god tid. Laver du lyn syltede rødløg kræver de blot 15 min. de traditionelle skal laves minimum 4 timer før. Læs mere nede i tips og tricks.
Salat
Klargør: Fintsnit spidskål på mandolinjern, eller i hånden. Krammes i skål med 1 tsk. æblecidereddike, masseres indtil saftig og lækker ca. 2 min. Skær bladselleri i tynde skiver, hak persille fint og vend sammen med spidskål.
Blomkål og fennikel snittes fint på mandolinjern og vendes sammen i skål med skal og saft fra ½ citron.Nektarinerne skæres i halve, herefter i tynde skriver. Rist kernerne på varm pande indtil de begynder at poppe og få farve.*TIP:Jeg brugte græskarkerner, solsikkefrø samt hel boghvede.
Anretning:
Feldsalaten anrettes på et stort fad. Herefter anrettes salaten med spidskålsblanding samt blomkålsblanding. Afslut med nektariner, syltede rødløg samt ristede kerner. Server med tahindressing og ekstra syltede rødløg.
Tahindressing
Tahin, citronsaft (Er din citron lille brug da 1 stk. er den stor brug ½ og smag til til sidst) fintrevet hvidløg og agavesirup røres sammen i en skål. Herefter tilsættes vand lidt efter lidt indtil den ønskede konsistens opnåes. Smag til med salt, peber, ekstra citronsaft og agavesirup hvis nødvendigt. Tilpas konsistensen med vand. TIP: Dressingen kan med fordel laves i en blender.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr