Sprød salat, med syrlige rødløg, knasende kerner samt vendt i den skønneste appelsin vinaigrette. Passer perfekt som tilbehør, i madpakken eller som del af måltidssalat.
Finsnit spidskålen på madolinjern, eller i hånden. I skål krammes spidskålen tilsat 1 tsk. æblecidereddike indtil det falder sammen og bliver saftig og blød.
Snit ligeledes fennikel, radiser og dild fint.
Varm en pande op til høj varme og rist kernerne indtil de begynder at poppe og få farve. Det vil dufte ristet. *TIP: Jeg bruger en blanding af græskar, sesam, birkes.
Vend spidskål, fennikel, radiser, dild samt halvdelen af kernerne sammen. Tilføj ½-1 dl appelsinvinaigrette og vend rundt.
På ønsket fad kom spinat, herefter spidskålsblanding. Top med syltede rødløg og blåbær. Server med resterende kerner, appelsinvinaigrette og syltede rødløg.
Appelsinvinaigrette
Vask appelsinen godt. Riv herefter skallen samt pres saften ud i stor skål.*TIP: Er din appelsin ikke så stor anbefaler jeg du bruger 1,5-2 appelsiner.
Tilføj de øvrige ingredienser og pisk godt sammen indtil homogen konsistens opnås. Du kan også lave det i et gammel syltetøjsglas og ryste godt. Smag til med peber og evt. salt.
Noter
Husk de syltede rødløg kræver tid at sylte. Lav dem gerne dagen før, eller tidligere.Eventuelle rester af vinaigrette kan holde sig op til 2-3 uger på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr