Bagt gnocchi med græskarsauce, bønner og mozzarella
Lækre bagte gnocchi og butterbeans vendt med cremet græskarsauce fuld af grøntsager. Toppet med mozzarella og serveret med ekstra parmesan. Comfort food fuld af smag og grøntsager.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
Bagetid25 minuttermin
I alt1 timet5 minuttermin
Ingredienser
Bagt græskarsauce
½-1stkhokkaido(ca. 600g)
300gtomater
½stkchili
2-3stkskalotteløg
4fedhvidløg
2spskolivenolie
½stkcitron
1spskagavesirup
1spskæblecidereddike
2tskoregano
1tsktimian
1tsksalt
Friskkværnet peber
60gsoltørrede tomater i olie
250gmadfløde
Gnocchi fad
500ggnocchi
1dåsebutterbeans
1kuglefrisk mozzarella
Parmesan
Friske krydderurter
Tilberedelse
Bagt græskarsauce
Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og find et mellem stort ovnfast fad frem. Dette fad skal kunne rumme både græskarsauce, bønner og gnocchi. Mit fad målte ca: 20 X 24. Find ligeledes en bageplade frem, hvis du har en stålplade er dette at fortrække ellers bruges bageplade med bagepapir.
TILBERED GRØNTSAGER: Vask græskaret godt og skær midt over samt udhul. Vej af så du har ca. 600g og skær herefter i tern. Har du meget hokkaido tilbage kan du gemme på køl eller bage græskarfritter på en plade imens saucen bager. Gode som snack, tilbehør eller i en salat dagen efter. På bageplade kom græskartern, tomater, chili, pillede hvidløg og skalotteløg i kvarte. Rør marinade af olivenolie, skallen og saften fra ½ citron, agavesirup, æblecidereddike, oregano, timian samt salt og peber. Rør sammen og fordel over grøntsagerne, vend rundt. Bag grøntsagerne i ca. 25 min. indtil græskartern er møre og tomater karamelliserer let. Lad ovnen være tændt og sæt en rist midt i ovnen. Lad grøntsager afkøle kort inden du fortsætter.
BLEND SAUCE: I blender kom grøntsagsblandingen, soltørrede tomater samt madfløde. Blend indtil du har en cremet sauce. Smag til med salt, peber og evt. ekstra sirup for sødme, æblecidereddike for syre og ønsker du en mere mild smag kan du justere med ekstra madfløde. Sæt til side.TIP: Har du ikke en kraftig blender, kan du bruge en stavblender til saucen. Hvis den ikke kan klare de soltørrede tomater anbefaler jeg du skærer dem i tern og vender med i saucen sammen med gnocchi og bønner.
Bagt gnocchi fad
SAML FADET: Dræn butterbeans og skyl dem godt, dup dem gerne tørre for væde. I dit ovnfaste fad tilføjes gnocchi og butterbenas og din bagte græskarsauce hældes over. Vend forsigtigt rundt så alle gnocchi og butterbeans er dækket. Dræn din mozzarella godt og smuldre herefter over gnocchi fadet, bag i ovnen 25-30 min. indtil osten er gylden og fadet bobler. Ønsker du lidt mere farve kan du give retten 2-3 min. ved grillfunktion til sidst.
SERVERING: Top med friske krydderurter og friskrevet parmesan og server evt. med grøn salat og brød ved siden af.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr