Kartoffel curry med linser, grønkål og cremet sauce er nem, mættende og krydret. Indisk vegetarret perfekt til hverdagsmad og gæster. Server med brød og top, med syltede rødløg, krydderurter og kold creme fraiche.
TIP: Læs tips og tricks i indlæg hvordan du snildt udskifter fx. miso, kokosmælk samt grønkål uden for sæson. Lad dig aldrig stoppe pga. manglene råvarer men søg nye muligheder :) GOD fornøjelse.
Forbered: Start med at klargør alle ingredienser. Skyl linser i sigte og sæt til side. Snit løg og riv hvidløg + ingefær fint. I lille skål mål krydderier af og sæt til side. Skyl kartofler og skær i tern, lad gerne skrællen sidde hvis de er pæne nok. Klargør grøntsagsbouillon.
Curry: Varm en stor gryde op til middel varme og tilsæt olie. Svits løg, hvidløg og ingefær til det begynder at lufte og blive blødt. Skub til siden og tilsæt din krydderiblanding, lad dem svitse af inden du tilsætter dine linser + kartofler og vender godt rundt så de optager al smagen fra krydderierne.
Tilsæt grøntsagsbouillon og vend rundt indtil krydderierne er fordelt og du evt. har skrabet rester fra bunden med. Tilsæt tomatpassata, kokosmælk, miso, tahin, mangochutney og æblecidereddike og kom retten i kog. Når retten bobler skrues ned, låget kommer på og retten simre 20 min. Rør gerne 2-3 gange undervejs så vi sikre linserne ikke brænder fast på bunden og retten ikke koger for voldsomt.
Imens retten simre klargør du din grønkål. Skyl den godt og riv bladene i mundrette stykker. Efter 20 min. tjekker du dine kartofler med en kniv, de skal gerne være næsten møre. Smag ligeledes retten til med peber, salt, evt. ekstra syre fra eddike, sødme fra chutney/rørsukker eller styrke fra karry. Tag låget af og tilsæt grønkål. Lad din curry simre videre uden låg 10-15 min. indtil kartofler og linser er helt møre. Ønsker du lidt mere væde kan du tilsætte yderligere kokosmælk/tomatpassata, men husk at smag til så retten stadig er dejlig intens og let spicy.
Server: Server kartoffel curry med kold creme fraiche/yoghurt, syltede lime rødløg, koriander samt evt. brød/wraps til at hapse din curry med.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr