Sprød, smagfuld og mættende salat med edamamebønner og den lækreste krydderurteolie fuld af smag og umami. Server som tilbehør eller nyd som måltidssalat med brød og hummus til.
Forbered: Start med at tilberede en portion syltede citron rødløg, kom edamamebønner i skål med kogende vand og lad stå 3-5 min inden de kommes i sigte. Stil til side imens du klargøre resten.
Krydderurteolie:
I skål kom olivenolie, hvidvinseddike, skal og saft fra ½ citron samt agavesirup og rør rundt. Riv hvidløg fint, finhak chili og oliven og kom i skålen. Hak krydderurter og vend med olieblandinden, smag til med salt og peber.
Salat:
Halver blomkål og snit fint på mandolinjern eller i hånden. Kom i skål og vend med skal + saft fra ½ citron. Skær agurk i små tern og bladselleri i tynde skiver og vend sammen. Skær jordbær i ønsket størrelse. TIP:Jordbær kan udskiftes efter sæson, se tips og tricks i indlæg.
Anretning: Find ønsket fad frem og lav en bund af spinat, kom halvedelen af alle grøntsagerne samt edamamebønner over (undtagen jordbær) herefter halvdelen af krydderurteolie og vend forsigtigt rundt. Kom herefter resterende grøntsager samt edamamebønner over, top med krydderurteolie, citron rødløg, jordbær, ristede kerner og slut af med smuldret feta.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr