Vegetar frikadeller med svampe har den lækreste sprøde skorpe og krydret saftig midte. Kødfri frikadeller lavet på svampe, quinoa og parmesan smager skønt og hele familien vil elske dem.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 8stk
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredienser
1dlquinoa
400gsvampe
1spsksmør
1stkløg
2stkhvidløg
1stkæg
2tskdijonsennep
1tsksalt
Friskkværnet peber
1tsktimian
½tskrosmarin
1tskrøget paprika
1spskloppefrøskaller
40ghavregryn
50gparmesan
Tilberedelse
FORBERED: Start med at koge quinoa efter anvisning på pakken og lad det køle af. Rens svampe og skær i skiver og sæt til side. Løg og hvidløg snittes og i skål vejes havregryn, krydderier og loppefrøskaller af. Sæt til side. Riv parmesan og kom i seperat skål.
STEG SVAMPE OG LØG: Varm en god stor pande op til høj varme og tilsæt dine svampe samt 2 spsk. vand (dette hjælper med at aktivere deres tab af vand). Lad svampene stege HELT tørre, indtil de knitrer, og tilsæt derefter smør. Skru ned til middel-varme og steg i 1-2 minutter hvorefter du tilsætter løg og hvidløg som steger med i 1-2 minutter indtil blanke. Tag af varmen.
BLEND FARS: I foodprocessor tilføj din svampe-løg blanding, æg, dijonsennep samt skålen med havregryn, krydderier og loppefrø. Blend/puls indtil farsen bliver blød og findelt men stadig har lidt struktur. Tilsæt quinoa og parmesan og blend kort, blot til det hele er fordelt. Kom i skål og lad stå på køl minimum 1 time inden du steger dem til deller.
STEGNING: Form runde deller og tryk dem lidt flade. Jeg får ca. 10-12 stk. Varm en god pande op til middel-høj varme og tilsæt smør. Når panden er varm steges frikadellerne 2-3 min. på hver side indtil sprøde. Vend dem ikke før – da de ellers kan hænge fast i panden. Fortsæt til alle er færdigstegt.
SERVERING: Nyd dellerne lune til aftensmad med salat, sauce, dips og kartofler. Eller haps dem kolde med på madpakken, i sandwich eller på et buffetbord. Vegetar frikadellerne holder 3-4 dage på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr