Cremet vegetarisk stroganoff med svampe og bønner er mættende og smagfuld. Retten kan nydes alene, med pasta, ris eller kartoffelmos. Ønkser du vegansk stroganoff finder du alle tips og tricks nede i indlægget.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 5personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
I alt1 timet
Ingredients
200gkantareller
200gbrune champignon
200ghvide champignon
2stkporre
3fedhvidløg
2spskfrisk timian
1stklaurbærblad
1,5tsktørret oregano
1,5dlhvidvin
3tskmajsstivelse
4dlgrøntsagsbouillon
3dlmadfløde
1spsktamari
1spskdijonsennep
30ghård ost
½tskmuskatnød
2dåserhvide bønner
Friskkværnet peber
Tilbehør
Vesterhavsost
Kartoffelmos, pasta, ris
Brød
Tilberedelse
Klargør: Start med at klargøre alle dine ingredienser samt grøntsager så du nemt kan gå igennem selve madlavningen uden at glemme eller stresse over at skulle skære svampe mm.
Grøntsager: Rens svampene godt. Kom kantarellerne i seperat skål. Skær de hvide samt brune champignon i skriver eller kvarte, jeg kan godt lide en blanding. Kom i seperat skål sammen og sæt til side. Rens dine porre grundigt og sørg for alt jorden er væk. Skær dem over på langs og skær dem i halve skiver. Kom i skål og sæt til side. I lille skål kom fintrevet hvidløg, finthakket frisk timian, laurbærblad og oregano, sæt til side. TIP:Du kan bruge de svampe du har til rådighed, samlet 600g.
Dræn og skyl bønnerne. Lav grøntsagsbouillon og bland med majsstivelse, sæt begge til side. TIP:Du kan bruge kikærter eller butterbeans i stedet for hvide bønner.
Kantareller/topping: Varm en stor gryde op til middel-høj varme og smelt en spsk. smør og lidt olie sammen i gryden. Tilsæt dine kantareller og lad dem stege indtil de begynder at falde let sammen og knitre. Krydre med friskkværnet peber og lidt salt og tag dem herefter af varmen. Kom dem på en tallerken og sæt til side.
Stroganoff: Sæt gryden tilbage på blusset og tilføj en smule olie, kom herefter dine champignon i gryden og steg dem indtil de har frigivet alt deres væde og begynder at knitre og tage farve. Dette kan tage 5-10 min. og gør hele forskellen i smag. Krydre med lidt friskkværnet peber og ¼ tsk. flagesalt. Når svampene er klar tilsættes porrer og evt. lidt ekstra olie. Steg indtil de falder sammen og bliver bløde. Skru ned til middelvarme og tilsæt din skål med hvidløg, timian, laurbær og oregano og lad det stege 1-2 min indtil det dufter.
Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe. Tilsæt nu din grøntsagsbouillon med majsstivelse, madfløde, tamari og sennep og lad det blive homogent inden du tilsætter revet ost samt muskatnød. Lad gryden roligt komme i kog og lad den herefter simre ved svagt blus i ca. 10 min. Tilsæt herefter bønner og lad dem simre i gryden 10 min. Smag til med peber, salt og evt. lidt agavesirup for at afrunde smagen. TIP VEGANSK:Udskift ost med 2 spsk. gærflager.
Servering: Server svampe stroganoff med kantareller på toppen og revet ost. Kan serveres med groft brød, pasta, ris eller kartoffelmos.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr