Søde, syrlige, intense surdejspandekager med banan er de lækreste små bananpandekager lavet med overskudssurdej. Pandekagerne fermentere natten over, hvilket resulterer i en unik smag af syrlig surdej med sødme fra banan. Nyd dem med frugt, sirup, karamel eller en god klat vaniljeis.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 16små pandekager
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
Hviletid8 timert
I alt8 timert40 minuttermin
Ingredienser
Surdejspandekager - DAG 1
100goverskudssurdej
200gbanan
100gkærnemælk
50ggræsk yoghurt
100ghvedemel
Surdejspandekager - DAG 2
2stkæg(delt i blommer og hvider)
40gsukker
1tskvaniljesukker
1tskbagepulver
1tsknatron
½tsksalt
Smør til stegning
Tilberedelse
Surdejspandekager - DAG 1
FORBERED: Mos bananer og kom i skål sammen med overskudssurdej, kærnemælk og græsk yoghurt. Pisk godt sammen. Tilføj hvedemel og vend sammen til dejen er homogen uden klumper. Dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet til næste dag. TIP: Jo længere tid dejen står ude, des mere fermenteret bliver den - jeg anbefaler at lave dejen om aftenen og bage pandekager næste morgen/formiddag.
Surdejspandekager - DAG 2
KLARGØR: Start med at dele æggene i blommer og hvider. Kom æggeblommerne i den fermenterede dej fra dagen før (det er meningen den har en skarp duft). Tilføj ligeledes sukker, vanilje, bagepulver, natron og salt. Pisk dejen igennem. I seperat skål pisk æggehvider let stive og vend derefter forsigtigt i din pandekage dej. Dette gør vores pandekager endnu mere luftige.
STEG PANDEKAGER: Varm en slip-let pande op til middelvarme, min står på 6-7 stykker ud af 9. Lad panden blive godt varm inden du tilføjer lidt smør. Fordel dejen i små klatter, jeg har ca 3-4 pandeakger pr. omgang og steg pandekagerne indtil de begynder at boble, vend og steg færdig. Tilføj nyt smør og gentag indtil du har brugt al dejen.
SERVER: Nyd pandekagerne med banan, ahornsirup, vaniljeis, yoghurt, friske bær og/eller karamel. Du kan også nyde dem som de er.Pandekagerne kan gemmes på køl i en lufttæt beholder hvor de holder sig friske 3-5 dage, de smager skønt kolde.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr