Lækre sunde snickers med peanutbutter og dadelkaramel er den perfekte snack eller sunde dessert. Kan opbevares på frys så du altid har en god nærende snack ved hånden.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 16stk
Forberedelse20 minuttermin
Frys3 timert
I alt3 timert20 minuttermin
Ingredients
Snickers bund
130gdadler(vægt uden sten)
30ggræskar proteinpulver
50ghavregryn
50gmandelmel
25gkakao
30ghonning
¼ttsksalt
Dadelkaramel
200gdadler(vægt uden sten)
100gpeanutbutter
1tskvaniljesukker
70gmandelmælk(eller anden mælk)
100gsaltede peanuts
Chokoladeovertræk
300gchokolade
1spskneutral kokosolie
Tilberedelse
TIP: Læs mine tips og tricks i indlægget hvis du har sprøgsmål til råvarer og hvilke du kan erstatte.
Snickersbund + karamel
TILBERED BUND: Start med at finde en form der måler ca. 20 X 24 cm. og for den med bagepapir. Find foodprocessor frem og kom alle ingredienser til bunden heri. Blend indtil du opnår en smuldrende konsistens. Det kan i starten blot ligne den kører rundt og intet sker, men efter at have blendet nok vil massen samle sig let som store stykker smulder. Stop før den klister helt sammen. Kom massen i din beklædte form og pres bunden godt sammen. Sæt på frys ca. 20 min. eller indtil din dadelkaramel er klar.
FORBERED DADELKARAMEL: Genbrug din foodprocessor eller find en mindre blender frem. Tilsæt dadler, peanutbutter, vanilje og mælk - vent med saltede peanuts. Blend indtil en cremet, homogen masse.
SAMLING: Tag din snickers bund ud fra frys og fordel dadelkaramel jævnt herover med en dejskraber. Fordel de saltede peanuts og pres dem forsigtigt ned i karamellen. Stil tilbage på frys minimum 2-3 timer før du fortsætter med chokoladen, alternativt natten over. Når din klargjorde bar er kold nok til at arbejde med, fjerner du den fra formen og skærer i 12 lige store barer eller 24 små. Stil dem tilbage i fryseren indtil din chokolade er klar.
Chokoladeovertæk
OVERTRÆK: Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt 1 spsk. kokosolie, dette gør det nemmer at overtrække da chokoladen bliver en smule mere flydende.Dyp 1 bar af gangen i chokoladen og lad overskydende chokolade dryppe af, inden du sætter den på bagepapir/rist. Drys med flagesalt og fortsæt med resten.
HOLDBARHED: Opbevar dine barer i køleskab i op til 2 uger eller på frys op til 1 måned. Barerne er lige til at spise både fra frost og køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr