Hjemmelavet stenalderbrød med kerner, chiafrø og havregryn er rig på kostfibre, protein og gode fedtstoffer. Nemt at lave og perfekt til morgenmad, snack og madpakke.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1brød
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse50 minuttermin
I alt1 timet
Ingredienser
180ghavregryn
80ghørfrø
60gsesamfrø
60gsolsikkekerner
50ggræskarkerner
20gchiafrø
60gmandler
25gloppefrøskaller
1⅓tsksalt
1tskkanel
70gtranebær
320gvand
2stkæg
1spskæblecidereddike
2tskagavesirup
Blå birkes
Tilberedelse
FORBERED: Tænd ovnen på 170° varmluft med en rist i midten, og klargør en lille rugbrødsform med bagepapir. Min måler 20 X 10 cm.
LAV BRØDDEJEN: I en stor skål kom alle de tørre ingredienser, krydderier og tranebær. Rør godt rundt så alt er ligeligt fordelt. Kom herefter vand, æg, eddike og sirup ved og rør godt rundt indtil homogen og sammenhængene. Lad stå 5 min. imens loppefrøskallerne samler dejen. Rør den godt igennem igen, og fordel den herefter i formen. Drys med blå birkes.
BAG STENALDERBRØDET: Sæt brødet ind i ovnen og bag 45-50 min. Lad afkøle lidt i formen inden du sætter på rist og lader afkøle helt inden der skæres i det.
SERVERING: Nyd stenalderbrødet med smør, ost, hummus eller blot som en god snack. Kan med fordel skæres i skiver og opbevares på køl eller fryses ned for længere holdbarhed.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr