Sprød spidskålssalat med feta, agurk, friske ærter, syltede rødløg og crispy quinoa bagt i ovn. Perfekt måltidssalat eller som mættende tilbehør. Nem at lave og skøn for store som små.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer som tilbehør
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt1 timet
Ingredienser
1 dlquinoa
1spskchiliolie
1 spsksoya
1lillespidskål
1stkagurk
1dlfriskbælgede ærter
1stkavocado
120gfeta
Ristede sesamfrø
Marinerede rødløg
1stkrødløg
½stkcitron
1spskolivenolie
1spskrørsukker
1spskponzu eller soya
Salt, friskkværnet peber
Citrus dressing
½stkcitron
1spskolivenolie
1spskhonning
1spskponzu eller soya
Tilberedelse
FORBERED: Start med at koge quinoa i forholdet 1:2 i ca. 15 min eller efter anvisning på posen og lad afkøle let. Tænd ovnen på 180° grader varmluft og klargør bageplade med bagepapir og sæt til side. Forbered imens rødløg og dressing.
KLARGØR RØDLØG: Pil rødløg, halver og skær i tynde både. I skål rør skal og saft fra 1/2 citron sammen med olivenolie, rørsukker samt ponzu (eller soya). Krydr med peber og salt. Vend rødløg i og lad dem marinere indtil brug. Vend dem gerne et par gange undervejs.
KLARGØR DRESSING: I seperat skål brug resterende 1/2 citron, både skal og saft. Rør sammen med olivenolie, honning samt ponzu (eller soya). Sæt til side.
BAGT QUINOA OG GRØNTSAGER: Kom afkølet quinoa i skål og vend med chiliolie samt soya. Vend rundt til alt er vædet. Fordel på bageplade og bag ca. 20-25 min. indtil sprød - vend halvvejs.Klargør imens grøntsager til salaten. Snit spidskål fint og kom i skål, vend med ca. ⅓. af dressing og masser den ind så kålen falder en smule sammen. Del agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær herefter i tynde skiver. Bælg friske ærter så du ca. har 1 dl eller lidt mere. Varm en pande op til høj varme og rist sesamfrø indtil de begynder at dufte og skær avocado i ønsket tern/skiver.
SAMLING AF SALAT: Find ønsket fad frem og fordel spidskål nederst. Byg videre med agurk, ærter og din bagte sprøde quinoa. Fordel syltede rødløg, avocado og feta som topping. Slut af med resten af dressingen samt ristede sesamfrø.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr