Smagfuld salat med grønkål, feta og bønner marineret i nem dressing med kapers og purløg. Grønkålssalat med feta er skøn både alene eller som tilbehør.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Tilberedelse20 minuttermin
I alt20 minuttermin
Ingredients
½stkspidskål
120ggrønkål
200gedamamebønner
1stkpære
2stkavocado
100gfeta
50gsaltede mandler
Marinade
3spsk olivenolie
½stkcitron
1spskgrov sennep
1spskagavesirup
1spskhvidvinseddike
½bundtpurløg
2spskkapers
Salt og friskkværnet peber
Tilberedelse
KLARGØR INGREDIENSER: Start med at optø edamamebønner i kogende vand. Dræn dem i sigte, kom i skål og sæt dem til side. Spidskål finsnittes, gerne på mandolinjern og kommes i stor skål. Grønkålen ribbes og skylles godt. (Du kan købe en pose færdighakket). Hak grønkål fint og kom i skålen med spidskål.
FORBERED MARIANDE: I mindre skål kom olivenolie, skal og saft fra citron, agavesirup, eddike, sennep samt finthakket purløg og kapers. Smag til med salt og peber.
SAMLING AF SALAT: Fordel ½ af marinaden over dit kål og masser det godt, indtil det falder sammen og bliver lækkert blødt. Resten hældes over edamamebønnerne som vendes godt rundt. Skær pære i små tern, avocado i skiver og hak mandlerne groft.
SERVERING: Find ønsket fad frem og placer kål-blandingen nederst og herefter edamamebønner. Vend lidt rundt så de fordeles i salaten. Top med pære, avocado, mandler samt smuldret feta. Nyd som måltidssalat eller som tilbehør til aftensmaden.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr