Bagte auberginer fuld af umami fra miso, sødme fra agave og spicy fra sriracha. Server dine saftige aubergineskiver i pitabrød med yoghurtdressing, grøntsager og cremet hummus.
Start med at forvarme ovnen til 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Vask aubergine og tør dem i rent viskestykke. Skær herefter toppen af, del den på langs og skær den herefter i halve skiver af ca. 1 cm. Kom dem i en stor skål og sæt til side. *TIP: Du kan bruge 3-4 portobello i stedet for aubergine.
Rør din marinade ved at blande sesamolie, miso, sriracha, agavesirup og friskkværnet peber. Kom marinaden i skålen med aubergine og vend godt rundt så alle skiver er dækket. Placer aubergine på bageplade og bag dem i 25-30 min indtil gyldne og bløde. Vend evt. lidt i dem undervejs. Klargør imens dit tilbehør.
Lyn asiatisk agurksalat
Skær agurken i tynde skiver og vend med sukker, tamari og sesamfrø. Sæt til side og vend gerne i dem et par gange inden servering.
Yoghurtdressing
Rør i skål yoghurt, olivenolie og citronsaft sammen. Riv eller pres hvidløget og tilsæt sammen med salt og friskkværnet peber og rør rundt. Hak dild og mynte fint og vend i.
Servering
Server bagt aubergine med ønsket tilbehør, enten i pita, wraps eller som buddhabowl. Top med lyn syltet agurksalat og yoghurtdressing. Brug tilbehøret som inspiration eller brug dine favoritgrøntsager. Se tips, tricks og ideér i indlægget. Bagt aubergine kan gemmes i lufttæt beholder på køl og smager skønt koldt. Kan holde sig 2-3 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr