Indisk gryderet fyldt med bagte grøntsager, kikærter og lavet på kokosmælk eller madfløde. Aftensmad lavet på 30 min.
4,8 fra 5 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredienser
Bagte grøntsager og kikærter
1stkaubergine
2stkrød peberfrugt
2stkrødløg
1ds.kikærter
1spskolivenolie
1,5tskkarry
Indisk gryderet
1spskolivenolie
1stkløg
2-3fedhvidløg
1spskfriskrevet ingefær
½stkrød chili, finthakket
2tskgaram masala
1tskkoriander
½tskspidskommen
1tskgurkemeje
1tskflagesalt
1spsksukker
40gtomatpure
500gtomat passata
1ds.kokosmælk
1stklime
½-1spsktamari
Tilbehør
6dlkogt quinoa eller ris
Rødløg i både
Ristede kokosflager eller cashewnødder
Koriander, lime, chili
Tilberedelse
Bagte grøntsager og kikærter
Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Dræn dine kikærter og skyl dem godt under vand. Skær aubergine i tern, peberfrugt i strimler samt rødløg i store både. Kom kikærter, aubergine, peberfrugt og rødløg på bageplade og vend med olivenolie samt karry. Bag i ca. 15-20 min indtil let sprøde og gyldne. Klargør imens saucen.
Indisk gryderet
Varm en stor gryde op til middel varme og tilsæt olie. Svits kort løg og hvidløg indtil det begynder at dufte.
Tilsæt ingefær, chili, krydderier, kokossukker samt tomatpure. Rist det af i 1-3 min under omrøring. Tilsæt tomatpassata, kokosmælk, saft fra 1 lime samt tamari og bring retten i kog. Lad den simre indtil dine grøntsager er klar. *Du kan bruge madfløde i stedet for kokosmælk.
Tag de bagte grøntsager og kikærter ud og vend i gryden. Lad retten simre 3-5 min indtil gennemvarm og cremet. Smag evt. til med kokossukker for sødme, lime for syre, garam masala eller karry for styrke samt tamari for salt.
Server med ønsket tilbehør.
Retten kan gemmes på køl 3-5 dage eller fryses ned og tages op.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr