Cremet hummus lavet på flækærter er nem at lave, smager skønt og rig på protein. Server med bagte rødbeder eller brug den som dip, spread eller som snack.
Start med at koge flækærterne. Kom skyllede flækærter i gryde med grøntsagsboullion og lad dem koge helt møre, indtil en næsten fast grød, tager ca. 60 min. Lad dem afkøle inden brug. *Dette kan med fordel gøres dagen inden. Ønsker du at bruge røde linser læs tips og tricks i indlæg.
Hummus
Kom de afkølede flækærter samt de resterende ingredienser i en foodprocessor og kør 3-5 min. indtil cremet og jævn. Vent med vandet, dette afhænger meget af hvor faste dine flækærter er. Tilføj vand løbende efter behov, indtil rette konsistens. Skrab evt. ned af siderne undervejs så alt bliver blendet jævnt. Jo længere du kører, des mere cremet bliver din hummus.
Smag til med salt, friskkværnet peber samt æblecidereddike. Kom din hummus på køl indtil servering, her kan den holde sig ca. 1 uge.
Bagte senneps rødbeder
Tænd ovnen på 180° varmluft og klargør en bageplade med bagepapir.
Skræl rødbeder og skær dem i skrå skiver. Rør marinaden sammen af olie, 2 X sennep, agavesirup og friskkværnet peber. Fordel rødbeder på bageplade og vend dem i marinaden. Ønsker du bagte squash, skær da en squash i halve skiver, vend med lidt olie og peber.
Bag rødbederne ca. 25-30 min indtil let møre og karameliserede. Squash skal bage ca. 20-25 min.
Server flækærtehummus på tallerken og anret med bagte rødbeder, squash, ristede nødder og et drys dild. Afslut gerne med lidt god olivenolie.
Noter
Kog flækærtene 1-3 dage før. Lad dem afkøle i køleskab, så er det hurtigt at blende dem til hummus.
Du kan bruge valnødder eller pinjekerne i stedet for hasselnødder men smagen vil ændre sig. Er du allergisk overfor nødder kan du erstatte med flere solsikkekerner.
Rist nødder og solsikkekerner ca. 10 min i ovnen ved 150 grader. Eller på panden indtil de begynder at dufte. Rist gerne en stor portion og hav til næste gang samt topping til salater mm.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr