Fyldig og smagfuld oliventapenade er perfekt til tapasbordet på brød eller blinis med cream cheese og en dusk koriander. Nyd ligeledes som tilbehør til bagte eller friske grøntsager.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1portion
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse5 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredienser
100ggrønne oliven
100gsorte oliven
1stkrødløg
75gfeta
50gpistacienødder i skal
1stor håndfuldfrisk koriander
1spsk chiliolie(evt. olivenolie)
1spskagavesirup
½stkcitron
1½spskhvidvinseddike
Friskkværnet peber
Tilberedelse
TIP: Anvender du oliven med sten i, brug gerne 230g i alt inklusiv sten.TIP: Bruger du olivenolie kan du tilsætte 1/4 tsk chiliflager for at opnå tvist af chili.
KLARGØR: Start med at klargøre dine oliven, fjern evt. sten hvis de er med, og hak oliven fint. Kom i skål. Skær rødløg over på midten og derefter i tynde skiver. Hak koriander og fjern skallen fra pistacienødder som derefter hakkes fint. Kom i skålen til oliven og smulder feta over.
BLAND TAPENADE: I skålen riv skallen fra 1/2 citron og pres saften over. Tilføj chiliolie, agavesirup, eddike samt friskkværnet peber. Vend rundt, smag til og sæt på køl indtil servering. Den har godt af lige at trække lidt smag.
SERVERING: Nyd oliventapenade til tapas, evt. på brød eller blinis med cream cheese. Smager ligeledes skønt som tilbehør til bagte grøntsager.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr